Drømmer om kongebesøk

Ny daglig leder, Karina Nummedal Shandiz, foran sin nye arbeidsplass. FOTO: MINA HAUGLI

Den nye daglig lederen ved Ullevål Hageby seniorsenter drømmer om at Hans Majestet Kongen kommer på besøk i anledning eldreåret og 50-årsjubileet til senteret neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2017 kl 09:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Ullevål Hageby seniorsenter har fått ny daglig leder. Karina Nummedal Shandiz (31) fra Bergen tok over etter Lillian Lunden.

28. september feiret Ullevål Hageby seniorsenter fårikålens dag, og fikk besøk av fårikålpolitiet. Les mer her.

Hva får en ung bergenser til å flytte til Oslo og bli daglig leder på et seniorsenter? Jo, nye utfordringer.

– Tidligere har jeg aldri vært leder og hatt denne typen ansvar, annet enn ansvar for aktiviteter i Røde Kors. Jeg ville være tøff og prøve dette, sier Shandiz.

LES OGSÅ: Kirsten og Mari starter skole for unge eldre i Nordre Aker

Fra Bergen til Oslo

I Bergen forlot hun jobb i tiltak i NAV, Fritid med Bistand, hvor hun hjalp rusavhengige til å finne egnet fritidsaktivitet og en meningsfylt fritid. Hun hadde egentlig aldri tenkt på at hun skulle flytte til Oslo å bo der.

– Jeg har alltid tenkt at Oslo er en fin by, men ikke at jeg skulle bo her. Men nå fikk jeg sjansen, og hadde ingenting å tape, så hvorfor ikke? sier den ferske daglig lederen, som har en mastergrad i helsefremmende arbeid og helsepsykologi fra Universitetet i Bergen.

LES OGSÅ: Helt nytt busstilbud for eldre i Nordre Aker. Slik fungerer det

Møtt reaksjoner

Ifølge Shandiz har de eldre brukerne av senteret væt spente på henne.

– De utbryter: Oi! Du er så ung! De er kanskje litt skeptiske, eller synes det er uvant med en så ung leder, sier Shandiz.

Som legger til:

– Det er kanskje en positiv ting at jeg kommer hit med nye øyne og er helt nøytral fordi jeg ikke vet noe fra tidligere, og det kan jo være godt, sier hun.

Damen fra Bergen har etter sine tre første uker begynt å kjenne igjen ansikter og noen navn, men ønsker gjerne at de eldre kommer og hilser på henne.

– Det er bare å komme innom meg på kontoret eller ringe og si hei. Er det noen som er nye her så kan vi være nye sammen, sier Shandiz.

LES OGSÅ: Brukerne fryktet for seniorsenterets fremtid: Reddet driften med millionbevilgning i 2016

Har en drøm

Se bildet større

Kongen besøkte Ullevål Hageby 17. mai 2010. Kommer han igjen i 2018? Les om 17. mai-besøket her. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN / ARKIVFOTO

Shandiz har satt seg flere mål i sin nye jobb. Hun ønsker blant annet å få flere til å bruke senteret.

– Alle skal føle seg velkommen og sett, og dette skal være en positiv arena. Jeg vil jo gjerne at stedet skal gå med overskudd, og at vi klarer oss. Derfor er det viktig å få inn interessante foredragsholdere, at folk bruker kafeen og nye aktiviteter, sier Shandiz.

Hun har også en drøm om kongelig besøk neste år.

– Neste år feirer vi 50-årsjubileum her på senteret, også er det jo eldreåret. I den anledning hadde det vært en drøm om Kongen kom på besøk, avslutter den nye daglige lederen.

HUSKER DU? Se hvem som kom på besøk da Ullevål Hageby seniorsenter feiret 40 år i 2008

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse