Dropper Bueskytterbanen

Etter beboermøte på Solemskogen er leder av Kjelsås Langrennsgruppe ikke i tvil. – Snøkanoner på Bueskytterbanen er ikke lenger tema, sier Richard Struksnæs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2006 kl 13:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Solemskogen: Selv om Solemskogbeboerne forrige onsdag ga klart uttrykk for sine innsigelser mot en kunstsnøløype i Lillomarka, har lederen for Kjelsås Langrenn fortsatt stor tro på prosjektet.

– Vi har selvfølgelig forståelse for at ikke alle er enige med oss. Men det som gjelder nå er å være konstruktive og forsøke å finne en løsning som flest mulig blir fornøyd med. Uansett er snøkanoner på Bueskytterbanen ute som forslag, sier Struksnæs.

Mobilt eller stasjonært

Langrennslederen forteller at langrennsgruppa satser på et mobilt snøkanonanlegg, eller et utbygget stasjonært anlegg på Linderudkollen.

– Og vi ønsker primært en løype med utspring fra Linderudkollen.

Uten Solemskogen?

- Hva med arbeidsgruppas mandat - ifølge Hjerten er verken snøproduksjon eller kunstsnøløyper i Solemskogen innenfor mandatet?

– Det har hele tiden i denne prosessen vært oppe tre alternativer og nå er ett definitivt fjernet for å imøtegå støybekymring fra Solemskogbeboere. Videre diskusjon får vi ta i neste arbeidsgruppe-møte. Et mandat kan vel eventuelt endres eller utvides, tror Struksnæs.

Økonomi

Han forteller at en kunstsnøløype på fem kilometer betyr en investering på circa1,8 millioner kroner.

– Vi har 750.000 kroner. I tillegg har vi søkt om spillemidler, som vi satser på vil dekke en tredjedel. Resten må idrettslaget ta av egen lomme. Driftsutgifter til løypa er estimert til circa 250.000 kroner, men det er planlagt mye dugnadsinnsats. Kjelsås Langrenns medlemmer vil bidra med dugnadsinnsats. I tillegg har andre klubber meldt seg - blant annet fra Groruddalen. Likevel, hvis vi skal bidra med et fullt ferdig produksjonsanlegg som Kultur og idrettsetaten vil ha stor nytte av, synes vi det er naturlig at etaten drifter mesteparten av anlegget - snøen må blant annet fraktes ut i løypene, sier langrennslederen.

Økt rekruttering

En trasé på åtte kilometer har også vært nevnt, men det er ikke langrennsgruppas forslag.

– Vi tror på mange brukere av løypene, og har i første omgang konsentrert oss om en fem kilometers løype, sier Struksnæs, som fortsatt har stor tro på kunstsnøprosjektet.

– Langrennsgruppa har rundt 450 medlemmer. Rekrutteringen øker, og den vil vi ta vare på, blant annet ved å sikre skiforhold gjennom snøfattige vintre, sier Struksnæs.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse