Dropper Ullevål på grunn av p-rot

Vibeke Gottschalk fra Tåsen velger heller bort handelen på Ullevaal på grunn av rotete forhold og betalingsparkering. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Oppgitte kunder velger bort Ullevaal stadion shopping. Årsak: uoversiktlige parkeringsforhold, og få gratisplasser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 18:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Vibeke Gottschalk fra Tåsen velger heller bort handelen på Ullevaal på grunn av rotete forhold og betalingsparkering. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ULLEVAAL STADION: Allerede i fjor skrev NAB om parkeringsforholdene på Ullevaal stadion – ulike områder har ulike bestemmelser, noen steder kunne du stå gratis én time mot å trekke parkeringslapp, andre steder gjaldt en og en halv time. Men trakk du lapp fra feil automat fikk du likevel bot.

I forkant av at Ullevaal reåpnet etter utbygging i høst, annonserte gårdeierne Vital Eiendom og Ullevaal Business Class (UBC) – Fotballforbundet – ryddigere forhold. Men det er ikke slik kundene opplever det.

Betaling fra første minutt

– Fortsatt er det ulike bestemmelser på plassene på bakkeplan. Det har kommet flere parkeringsplasser i parkeringshuset under bakken, men der må du betale fra første minutt. Det er veldig merkelig når det ved de aller fleste andre kjøpesentre er opptil tre timers gratis parkering. Resultatet er at jeg, og mange med meg, heller drar andre steder, som Storosenteret og CCVest når vi skal handle. Det er jo synd, for helst vil vi bruke nærbutikkene, sier Vibeke Gottschalk.

– Det er kaotisk på bakkeplan når alle prøver å finne gratisplasser der. Særlig kundevennlig blir det heller ikke når det kreves betaling før du har fått handlet noe som helst. Jeg har blitt fortalt av Vital at betalingen er innført fordi plassene også brukes av tilreisende til blant annet hotellet og den nye Bergbanen. Det argumentet synes jeg ikke holder for oss som er kunder på kjøpesenteret, sier Gottschalk.

Også kunde Eva Grøstad er oppgitt.

– Ullevaal stadion er blitt et handlesenter man prøver å unngå på grunn av parkeringssituasjonen, sier hun.

– Noen plasser er bare for ICA, hva hvis man skal både på ICA og posten? Flytte bilen? spør Grøstad.

Oppgitte leietakere

Butikksjef på Jernia og leder i senterforeningen, Lars Erik Thorkildsen, bekrefter at leietakerne på senteret er frustrerte.

– Alle leietakerne her er oppgitte over dagens ordning, og ønsker at det blir en helhetlig parkeringsløsning. Vi kan heller ikke skjønne hvorfor det skal være betaling for parkering i parkeringshuset, når de fleste andre kjøpesentre har gratisparkering, sier Thorkildsen.

VITAL EIENDOM: DET KOMMER EN ENDRING

LES OGSÅ: Parkeringskaos på Ullevål

LES OGSÅ: Uenige om tiden

LES OGSÅ: Trafikkaos på stadion

LES OGSÅ: Glimrende grønn sone rundt Ullevål

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse