ANNONSE
Annonse

Droppet privat aktør med videre

Nye Kjelsåsveien 114 - 116. Foto: OSLO KOMMUNE

«Privatisering og konkurranseutsetting og tankegangen knyttet til offentlig-privat-samarbeid har i mange år dominert Oslo kommune. Byrådet vil redusere bruken av anbud og konkurranseutsetting.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2016 kl 09:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det er store planer for Kjelsåsveien 114-116, som Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere.

80 nye leiligheter

Blant annet planlegges 80 nye seniorleiligheter på tomta, det skal bygges i høyden, og den gamle sveitservillaen er planlagt flyttet til annet sted på tomta.

LES BAKGRUNNEN: Klager planene for Kjelsåsveien 114-116 inn for Fylkesmannen

– Planen for utviklingen av Kjelsåsveien 114-116 ble i november endret til at Oslo kommune ved Boligbygg Oslo KF (BBY) skal overta arbeidet med å realisere reguleringsplanen og byggingen, ifølge Solveig M. Stiberg Pettersen, kommunikasjonsrådgiver i Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Den gamle sveitservillaen på tomta skal flyttes til annet sted på samme eiendom. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Boligbygg overtar

Hun fortsetter:

– Eiendoms- og byfornyelsesetaten forvalter leieforholdene på eiendommene, men har avsluttet sin del av reguleringsarbeidet i Kjelsåsveien 114-116. Videre utvikling og bygging i Kjelsåsveien 114-116 overtas av Boligbygg.

– Men det var meningen at privat aktør skulle utvikle eiendommen?

Stiberg Pettersen viser til såkalt OPS (offentlig-privat-samarbeid), fra byrådsplattformen.

Reduserer anbud

«Privatisering og konkurranseutsetting, bestiller- og utførerfunksjoner og tankegangen knyttet til offentlig-privat-samarbeid (OPS) har i mange år dominert Oslo kommune. Byrådet ønsker en sterkere politisk styring og en kommune som sikrer åpenhet og folkevalgt kontroll. Byrådet vil redusere bruken av anbud og konkurranseutsetting.»

Kommunikasjonsansvarlig Christian Klafstad i Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester legger til:

– Det har ikke vært noen privat utbygger involvert i dette prosjektet. Men det er riktig at prosjektet ble forberedt for å kunne legges ut i en OPS-konkurranse.

Han fortsetter:

– Med det nye byrådets signaler ble da ikke denne konkurransen igangsatt. Bydelen samarbeider nå med Boligbygg om bygging av prosjektet i kommunal regi, ifølge Klafstad.

LES OGSÅ: Astrid (27) har en alvorlig diagnose, men likevel positiv: – Fremtiden er jo usikker for oss alle!

Konseptvalgutredning

Kristin Øyen, kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF forteller at prosjektet fortsatt er det samme, som de planene Nordre Aker Budstikke presenterte for en tid tilbake.

– Men prosjektet har kommet litt lengre ved at Boligbygg har fått oppdraget med å prosjektere en konseptvalgutredning, en såkalt KVU, som vi skal levere over sommeren

Boligbygg har mottatt bestilling fra Bydel Nordre Aker på utarbeidelse av kostnadskalkyle og usikkerhetsanalyse for Omsorg pluss-prosjekt i Kjelsåsveien 114-116. Arbeidet er påbegynt.

LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum? Se hva 13-åringen har tegnet!

Innholdet

– Vi tar sikte på å oversende vårt materiale til bydelen i september/oktober 2016. Prosjektet omfatter 80 leiligheter, aktivitetssenter og utleiearealer for helsetjenester, sier Øyen, og legger til:

– Sveitservillaen skal flyttes fra nord til sør på tomten og rehabiliteres. Eksiterende kontorbygg og et mindre trebygning sør for kontorbygget skal rives. Mange rør og ledninger i grunnen sør på tomten skal legges om før byggestart for nybygget. Reguleringsplanen setter en øvre grense for utnyttelse av tomten på maks 9600 kvadratmeter (BRA).

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Gjett hvor mange innbrudd som gjelder at folk ikke låser døra, eller lukker vinduet?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse