Du har krav på bedre lånetelefon

Filip Nicolaisen er ikke fornøyd med servicen hos Nokia Store.

Nokia Store bøyde seg ikke da Filip Nicolaisen ba om det han faktisk har krav på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2009 kl 17:35

AMOBIL.NO: Det er ingen tvil om at det ofte er feil på mobiltelefoner, og vi leverer de inn på service stadig vekk.

Funksjonalitet

Du har krav på lånetelefon dersom det anslås at reparasjonen, inkludert frakt til og fra verkstedet, tar mer enn en uke. Men butikken kan ikke gi deg en hvilken som helst mobiltelefon.

- Lånetelefonen skal ha tilsvarende funksjoner som den telefonen kunden leverer inn, forteller Helene Falch, regiondirektør i Forbrukerrådet, til Amobil. Dette kravet kommer fra vedtaksorganet Forbrukertvistutvalget (FTU), og er basert på Forbrukerkjøpsloven.

Filip Nicolaisen leverte sin Nokia N97 til Nokia Store på Jernbanetorget i Oslo, som er i samme kjede som Telebutikken og eid av Comhouse, som videre er eid av Teliasonera.

Butikken var ikke det minste interessert i å følge Forbrukertvistutvalgets retningslinjer.

Nektet å bøye seg

Han fikk nemlig en Nokia 1110 som lånetelefon. Kjapt forklart har Nokia N97 fullverdig e-postfunksjonalitet, GPS, trykkskjerm, Wi-Fi og super-3G. Nokia 1110 har ingen av disse funksjonene.

Nicolaisen dokumenterer overfor Amobil at han sendte en e-post til butikken tre uker etter innleveringen, der han forklarte at han trengte en lånetelefon som fungerte i jobbsammenheng ettersom det tok så lang tid. Butikken nektet å bøye seg.

Les også: Sony Ericsson topper klagestatistikken

I svaret fra butikken påstås det blant annet:

"Hele avgjørelsen i FTU er nok meget dårlig gjennomtenkt og burde aldri vært gitt."

"Det er hovedsakelig bedriftskunder som er avhengige av å benytte e-post på sin mobiltelefon."

"Det er Forbrukerkjøpsloven som fastsetter dine rettigheter ikke Forbrukertvistutvalget."

Ulempe for butikken?

De to første punktene er påstander, mens det siste punktet er en misforståelse.

Det Nicolaisen egentlig har krav på, ifølge Forbrukerrådet, er en telefon med tilsvarende funksjonalitet som den han leverte inn.

- Jeg synes det er dårlig at en kunde skal måtte krangle seg til å få normal service fra en butikk. Neste gang kommer jeg nok til å handle et annet sted, sier Nicolaisen til Amobil.

- En Nokia 1110 som lånetelefon for en Nokia N97 er for dårlig, slår Helene Falch Forbrukerrådet fast.

Amobil tok kontakt med Nokia Store på Jernbanetorget, som ba oss snakke direkte med Comhouse. Comhouse drifter Telebutikken, inkludert Nokia Store, og Klart Svar.

- Vi har klare rutiner og prosedyrer på dette. Kundene skal få god behandling, og lånetelefonene skal gjenspeile bruksmønsteret til kunden, sier Jan Eide, administrerende direktør i Comhouse.

Les mer om denne saken på amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon