Du må nok ta høyde for kø her - lenge

Trafikklys og innsnevring til en veibane i Kjelsåsveien, ved Teknisk Museum og Kjelsås togstasjon. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Da jeg passerte reguleringen så jeg at det ikke var noe kø den andre veien - er det noen amatører som har satt lysreguleringen her? spør grefsenbeboer Torbjørn Togstad i etterkant av kø og kaos i Kjelsåsveien mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2017 kl 09:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det jobbes i Kjelsåsveien, og det er satt opp ekstra trafikklys ved avkjørsel til Teknisk Museum og Kjelsås togstasjon. Det er kun plass til enfeltsvei på strekningen.

LES OGSÅ: Stanset 7-åring som kjørte bil alene!

Se bildet større

Lang kø i Kjelsåsveien mandag ettermiddag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Det var også lang kø mandag ettermiddag fra Brekke, fra Frysjaveien og i Kjelsåsveien.

– Det var helt kaos med kø nesten helt opp til der du tar av fra Maridalsveien. Hvorfor ikke flytte lyset som er plassert i Kjelsåsveien nærmere der de faktisk arbeider, og på den måten øke kapasiteten for passeringer, spør grefsenbeboer som havnet midt i kaoset mandag ettermiddag.

Endre lysreguleringen?

Videre oppfordrer han til å justere lysreguleringen etter hvor det er mest trafikk.

– Da jeg passerte reguleringen så jeg at det ikke var noe kø den andre veien. Dette må jo være enkelt å gjøre vesentlig bedre. Er det noen amatører som har satt lysperiodene, eller lysreguleringen her. Har Bymiljøetaten vært inne å sett på dette?

I tillegg var det kollisjon i Frysjaveien på vei mot Korsvoll mandag, den saken kan du lese her.

Det er Hafslund Nett som har arbeidene i Kjelsåsveien.

– For å opprettholde og sikre strømforsyningen må Hafslund Nett etablere nye høyspenningskabler mellom Korsvoll og Kjelsås transformatorstasjonen i løpet av 2017 og i 2018, forteller Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett.

Se bildet større

Det er Hafslund som står for arbeidene i Kjelsåsveien og i området. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Og derfor graver de nå i Kjelsåsveien.

– I forbindelse årets arbeider må det graves i blant annet Kjelsåsveien og der har utførende anleggsentreprenør valgt å bruke lysregulering. Dette på grunn av at arbeidene krever at ett av kjørefeltene brukes for oppgraving av kabelgrøft.

Medio september

Og du må smøre deg med tålmodighet hvis du kjører den veien i ukene fremover, i hvert fall i rushtiden på vei mot Kjelsås fra Maridalsveien.

– Anleggsentreprenøren har et godkjent vedtak fra Bymiljøetaten for å få utføre arbeidene. Anleggsentreprenøren mener at arbeidene og lysreguleringen i Kjelsåsveien vil pågå til medio september i år, videre ifølge Schau.

Se bildet større

Fremkommeligheten er begrenset. Her under jernbanebrua på Kjelsåsveien.

Men hva med forslag fra leser?

– Det var nok spesielt med kø første dagen, da entreprenøren etablerte lysreguleringen. Vi skal se om det kan gjøres tiltak for å gjøre trafikkavviklingen mindre belastende når vi får noen dagers erfaring, legger Schau til.

Se bildet større

Tidlig tirsdag ettermiddag er det allerede mye trafikk.

Se bildet større

Kjelsåsveien ved Stillatorget tirsdag like etter kl. 15. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

Kjelsåsveien ved Stillatorget tirsdag like etter kl. 15. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse