Test: RIM Blackberry Pearl Flip 8220: Dyr jåletelefon

Tastaturet er spesielt og skiller seg fra mange andre telefoner. Du har to bokstaver på hver tast, noe som er uvant i begynnelsen hvis du ikke har brukt et slikt tastatur tidligere.

Flipp-mobilen fra Blackberry mangler mye, men er et råskinn på epost.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ser proff ut.

Se bildet større

En kostbar sak.

Se bildet større

POST: Blackberrys nye kamskjelltelefon har bra batteri og lydkvalitet.

AMOBIL.NO: Blackberry Pearl Flip 8220 er en telefon som faller mellom to stoler. Den mangler teknologi som bør være på plass i en profftelefon når vi nærmer oss år 2009. Den har for eksempel ikke super-3G

Den er heller ikke elegant nok til å forsvare en pris som plasserer den blant de dyreste telefonene du får kjøpt i dag.

8220 har en kartfunksjon, men mangler innebygd GPS. Kartfunksjonen er ikke spesielt god, så dette er ikke telefonen du bør bruke for å finne frem.

Nettleseren er dessverre latterlig treg. En telefon som dette bør være kjapp å surfe med, men det er langt fra sannheten i 8220 sitt tilfelle. At ikke alle sider vises skikkelig gjør ikke saken bedre.

Et siste ankepunkt er at startskjermen ikke viser aktive kalenderoppføringer i hvilemodus.

Fortsatt bra på e-post

Blackberry er kjent for sin e-postfunksjon, og har satt standarden for resten av markedet.

Og det er ingenting å si på e-postfunksjonaliteten. De tekniske løsningene bak er kanskje den beste som finnes. Brukervennligheten er på topp, og det er svært enkelt å sette opp telefonen for e-post.

Dette koster såklart penger, og du må enten abonnere på en egen Blackberry-tjeneste eller så må bedriften ha en Blackberry-server for å få brukt e-postfunksjonaliteten. Det sier seg selv at sistnevnte ikke er noe hvermannsen har i stuen.

Og god på samtaler

Som telefon fungerer 8220 utmerket. Lydkvaliteten er svært god, og batteritiden er også blant de bedre i denne klassen.

Fest og moro er kanskje ikke det du forbinder Blackberrys telefoner. 8220 har allikevel de viktigste funksjonene på multimedia-fronten. Siden radio glimrer med sitt fravær, står musikkspilleren alene for underholdningen. Heldigvis varter denne opp med god lyd.

Guide: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Kameraet er på sin side av den enklere sorten, og bildene egner seg bedre til å vises på en liten skjerm enn å skrives ut og settes i album.

Stiv pris

Selv telefoner til under femhundrelappen har norske menyer. Det er derfor dårlig at en telefon til over seks tusen ikke har norsk språk.

Den har støtte for norske bokstaver når du skriver meldinger, men det er mer tungvint enn det du er vant til fra andre telefoner. Selve tastaturet fungerer fortsatt godt, selv om det krever litt tilvenning for å skrive raskt.

Det er fortsatt Blackberry som lager kongene blant e-posttelefonene. 8220 er imidlertid ikke noen konge, for den blekner ganske mye i forhold til Blackberry 9000 Bold.

Her finner du vår test av Blackberry 9000 Bold

Er det en lekker designtelefon du er ute etter, finnes det flust av alternativer. Du kan for eksempel spare innholdet i lommeboken og ta en kikk på Nokia 6600 Fold eller 6600 Slide.

Les vår test av Nokia 6600 Fold

Les også vår test av Nokia 6600 Slide

Profftelefoner i kamskjell-innpakning har sjelden vært noen suksess, og slik blir det nok også i Blackberry Pearl Flip 8220 sitt tilfelle.

Er du spesielt interessert i en Blackberry med kamskjelldesign og god epostfunskjon, kan dette være telefonen for deg. For resten av oss finnes det bedre alternativer.

Les hele testen av RIM Blackberry Pearl Flip 8220 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse