TEST: Sony Ericsson F100i Jalou

Dyr og dårlig designmobil

Ingen stor sak.

Her snakker vi mye form og lite funksjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2009 kl 14:05

AMOBIL.NO: Den er både liten og sør, og Sony Ericsson F100i Jalou er en telefon med et veldig spesielt utseende.

Men de negative følelsene kommer så snart du begynner å bruke telefonen.

Knirk og knak!

Noe av det første som utmerker seg er kvalitetsfølelsen - eller mangel på sådan. Å bruke Jalou gir omtrent samme følelse som et leketøy for babyer: Simpel plastikk og taster som knirker som en gammel gyngestol.

Menyene bedrer ikke inntrykket. Her henger telefonen etter, og har altfor svak maskinvare til å drive de animerte menyene. Først da vi deaktiverte animasjonene ble vi tilfreds med responsen.

Skjermen er på to tommer, noe som er mindre enn andre telefoner i samme prisklasse. Glasset foran skjermen fungerer også som et (sminke)speil. I omgivelser med kraftig lys er det dermed vanskelig å bruke telefonen.

Les også vår test av Sony Ericsson T715 - Snasen og rimelig lettvekter

Støtter MP3-filer

Jalou støtter MP3-spiller i tillegg til FM-radio. Det medfølgende hodesettet leverer imidlertid flat og kjedelig lyd. Det er lite luft i lydbildet, og resultatet er som en lapskaus tilberedt i en blender.

Telefonen har ikke 3,5 millimeters minijack-utgang, og du må altså kjøpe en egen overgang eller et nytt Sony Ericsson-hodesett for å få bedre utbytte av musikkspilleren og FM-radioen.

GUIDE: Beskytt hørselen din

Å se på film med Jalou kan du egentlig bare glemme. Den støtter en knippe vanlige filformater, men skjermen er altfor liten til å leve seg inn i en TV-serie.

Kameraet er noe av det dårligste vi har sett i en mobiltelefon på en stund. Her er det mye bildestøy, mye kunstig oppskarping og dårlig detaljgjengivelse. Resultatet er bilder som passer seg best i MMS-meldinger.

Ikke helt på bærtur

Utseendet til Jalou er noe du sannsynligvis elsker eller hater. Om du gjør det første, kan vi trøste deg med at telefonen har super-3G, en brukbar e-postleser, og en håndfull nyttefunksjoner.

Nettleseren fungerer for det meste helt greit, men ettersom skjermen er så liten som to tommer gjør Opera Mini en minst like god jobb, samtidig som surfingen går raskere og koster mindre om du bytter til Operas nettleser.

Les test av den nyeste versjonen av Opera Mini

Meldingsfunksjonen og talekvaliteten i samtaler er også god, og det samme kan sies om batterilevetiden.

Alternativer

Vi synes likevel prisen er altfor høy når telefonen er knirkete og treg, fungerer dårlig som musikkspiller og har et elendig kamera. I samme prisklasse finner du langt bedre telefoner enn dette.

Sony Ericsson W508 er en kamskjellstelefon i samme prisklasse med langt bedre byggekvalitet og musikkspiller, og den samme produsenten har også en skyvetelefon i samme prisklasse; Sony Ericsson W595.

Legger du til syv-åtte hundrelapper til får du en Nokia 6700 Classic med svært god byggekvalitet og GPS. Til denne prisen får du også en Sony Ericsson W715, som er en solid bygget musikktelefon som gir mye for pengene.

Les hele testen av Sony Ericsson F100i Jalou på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon