TEST: Sony Ericsson F100i Jalou: Dyr og dårlig designmobil

Ingen stor sak.

Her snakker vi mye form og lite funksjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2009 kl 14:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TESTET: Sony Ericsson F100i Jalou

Se bildet større

TRENDBEVISST: Jalou er en nusselig liten designmobil, men den knirker og knaker, er treg og har et elendig kamera.

AMOBIL.NO: Den er både liten og sør, og Sony Ericsson F100i Jalou er en telefon med et veldig spesielt utseende.

Men de negative følelsene kommer så snart du begynner å bruke telefonen.

Knirk og knak!

Noe av det første som utmerker seg er kvalitetsfølelsen - eller mangel på sådan. Å bruke Jalou gir omtrent samme følelse som et leketøy for babyer: Simpel plastikk og taster som knirker som en gammel gyngestol.

Menyene bedrer ikke inntrykket. Her henger telefonen etter, og har altfor svak maskinvare til å drive de animerte menyene. Først da vi deaktiverte animasjonene ble vi tilfreds med responsen.

Skjermen er på to tommer, noe som er mindre enn andre telefoner i samme prisklasse. Glasset foran skjermen fungerer også som et (sminke)speil. I omgivelser med kraftig lys er det dermed vanskelig å bruke telefonen.

Les også vår test av Sony Ericsson T715 - Snasen og rimelig lettvekter

Støtter MP3-filer

Jalou støtter MP3-spiller i tillegg til FM-radio. Det medfølgende hodesettet leverer imidlertid flat og kjedelig lyd. Det er lite luft i lydbildet, og resultatet er som en lapskaus tilberedt i en blender.

Telefonen har ikke 3,5 millimeters minijack-utgang, og du må altså kjøpe en egen overgang eller et nytt Sony Ericsson-hodesett for å få bedre utbytte av musikkspilleren og FM-radioen.

GUIDE: Beskytt hørselen din

Å se på film med Jalou kan du egentlig bare glemme. Den støtter en knippe vanlige filformater, men skjermen er altfor liten til å leve seg inn i en TV-serie.

Kameraet er noe av det dårligste vi har sett i en mobiltelefon på en stund. Her er det mye bildestøy, mye kunstig oppskarping og dårlig detaljgjengivelse. Resultatet er bilder som passer seg best i MMS-meldinger.

Ikke helt på bærtur

Utseendet til Jalou er noe du sannsynligvis elsker eller hater. Om du gjør det første, kan vi trøste deg med at telefonen har super-3G, en brukbar e-postleser, og en håndfull nyttefunksjoner.

Nettleseren fungerer for det meste helt greit, men ettersom skjermen er så liten som to tommer gjør Opera Mini en minst like god jobb, samtidig som surfingen går raskere og koster mindre om du bytter til Operas nettleser.

Les test av den nyeste versjonen av Opera Mini

Meldingsfunksjonen og talekvaliteten i samtaler er også god, og det samme kan sies om batterilevetiden.

Alternativer

Vi synes likevel prisen er altfor høy når telefonen er knirkete og treg, fungerer dårlig som musikkspiller og har et elendig kamera. I samme prisklasse finner du langt bedre telefoner enn dette.

Sony Ericsson W508 er en kamskjellstelefon i samme prisklasse med langt bedre byggekvalitet og musikkspiller, og den samme produsenten har også en skyvetelefon i samme prisklasse; Sony Ericsson W595.

Legger du til syv-åtte hundrelapper til får du en Nokia 6700 Classic med svært god byggekvalitet og GPS. Til denne prisen får du også en Sony Ericsson W715, som er en solid bygget musikktelefon som gir mye for pengene.

Les hele testen av Sony Ericsson F100i Jalou på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse