Dyr uten forsikring risikerer å bli avlivet

Mange forsikrer ikke kjæledyrene sine

Ikke forsikret: Det kan ende opp med å bli svært dyrt dersom du ikke forsikrer hunden eller katten din, og i noen tilfeller blir det fatalt for dyret også. ARKIVFOTO

Oslo dyreklinikk opplever å måtte avlive dyr som ikke er forsikret fordi eier ikke kan dekke nødvendig medisink behandling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2013 kl 09:36

OSLO:  - Vi ser dessverre alt for ofte at folk kommer inn til oss med alvorlig skadde dyr uten forsikring, forteller fungerende daglig leder ved Oslo Dyreklinikk, Berit Engeset.

Sjokkregning

Hun kan fortelle at det ofte kommer som et stort sjokk for mange hvor mye det koster å behandle et brukket ben, eller en hund som har spist et fremmedlegeme.

- Har dere opplevd å avlive dyr som ellers kunne blitt friske fordi eier ikke har råd?

- Ja, dessverre, det har skjedd. Det er en stor tragedie for eierne, og en utrolig vanskelig avgjørelse, understreker Engeset.

I Norge i dag er det cirka 650.000 hunder og rett over en million katter. Vi kjøper utstyr, leker, klær og plasserer dem i hundebarnehager. Nordmenn bruker mange millioner årlig på dyrene sine, men forsikring er det ikke så nøye med.

LES OGSÅ: - Ser ut som om svanen har fått vingen klippet rett av

Angrer bittert

Det er kun 80.000 forsikrede hunder, og 11.000 katter, et tall som bekymrer Agria, Norges største dyreforsikringsselkap

- Alt for mange starter med gode intensjoner, og forsikrer hunden sin når den er valp og et par år fremover, men stanser den etter et par år dersom de ikke opplever noen hendelser, forteller Christian Geelmuyden i Agria.

Og det er det mange som angrer på.

Geelmuyden foklarer at det er flere hunder som senere i livet utvikler kroniske lidelser og hjertefeil, og da kommer utgiftene hurtig opp over 50.000 kroner.

- Denne trenden gjelder særlig for hund. Med katter er det enda verre, her virker det som om viljen er mindre, spesielt dersom eierne ikke har betalt noe for dyret i utgangspunktet, forklarer han.

LES OGSÅ:

Hund fikk korsbåndskade

Hund med jursvulst

Så hund og besvimte

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon