Dyr uten forsikring risikerer å bli avlivet

Mange forsikrer ikke kjæledyrene sine

Ikke forsikret: Det kan ende opp med å bli svært dyrt dersom du ikke forsikrer hunden eller katten din, og i noen tilfeller blir det fatalt for dyret også. ARKIVFOTO

Oslo dyreklinikk opplever å måtte avlive dyr som ikke er forsikret fordi eier ikke kan dekke nødvendig medisink behandling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2013 kl 09:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO:  - Vi ser dessverre alt for ofte at folk kommer inn til oss med alvorlig skadde dyr uten forsikring, forteller fungerende daglig leder ved Oslo Dyreklinikk, Berit Engeset.

Sjokkregning

Hun kan fortelle at det ofte kommer som et stort sjokk for mange hvor mye det koster å behandle et brukket ben, eller en hund som har spist et fremmedlegeme.

- Har dere opplevd å avlive dyr som ellers kunne blitt friske fordi eier ikke har råd?

- Ja, dessverre, det har skjedd. Det er en stor tragedie for eierne, og en utrolig vanskelig avgjørelse, understreker Engeset.

I Norge i dag er det cirka 650.000 hunder og rett over en million katter. Vi kjøper utstyr, leker, klær og plasserer dem i hundebarnehager. Nordmenn bruker mange millioner årlig på dyrene sine, men forsikring er det ikke så nøye med.

LES OGSÅ: - Ser ut som om svanen har fått vingen klippet rett av

Angrer bittert

Det er kun 80.000 forsikrede hunder, og 11.000 katter, et tall som bekymrer Agria, Norges største dyreforsikringsselkap

- Alt for mange starter med gode intensjoner, og forsikrer hunden sin når den er valp og et par år fremover, men stanser den etter et par år dersom de ikke opplever noen hendelser, forteller Christian Geelmuyden i Agria.

Og det er det mange som angrer på.

Geelmuyden foklarer at det er flere hunder som senere i livet utvikler kroniske lidelser og hjertefeil, og da kommer utgiftene hurtig opp over 50.000 kroner.

- Denne trenden gjelder særlig for hund. Med katter er det enda verre, her virker det som om viljen er mindre, spesielt dersom eierne ikke har betalt noe for dyret i utgangspunktet, forklarer han.

LES OGSÅ:

Hund fikk korsbåndskade

Hund med jursvulst

Så hund og besvimte

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse