Dyrere å holde seg i form på BI

BI-studentene betaler allerede mer enn universitetsstudentene for å trene hos studentidretten. Nå kan prisen øke ytterligere. Arkivfoto: Utlånt

BI-studentene risikerer å måtte betale 1000 kroner mer i semesteret for å trene fordi BI ikke betaler nok til SiO.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 13:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Det er Universitas som melder at Velferdstinget mandag skal ta stilling til hvor vidt kontingenten for at BI-studentene skal få trene på Studentsamskipnadens (SiO) treningssentre skal økes betraktelig.

Dyrere å driveI dag betaler BI-studenter 1025 kroner for semesterkort til Studentidretten. Dette er rundt 300 kroner mer enn studenter ved Universitetet i Oslo (UiO). Nå kan prisforskjellen bli enda større. Nydalen Athletica, treningssenteret på BI, er langt dyrere i drift enn de andre treningssentrene. Kostnaden per bruker er hele 70 prosent høyere enn på de andre sentrene, skriver Universitas.

UiO kan komme til å subsidiereStudentavisen skriver at to løsninger er skissert overfor Velferdstinget: Kontingenten økes med om lag 1000 kroner i semesteret for BI-studentene, eller det blir en liten prisøkning på treningskort for den resterende studentmassen som trener hos SiO. Dermed må alle studentidrettens medlemmer subsidiere de 2500 medlemmene på BI.

Betaler ikke nok

Forklaringen på at studentene i Nydalen må betale mer, er at BI som studiested ikke betaler inn nok til SiO. De forskjellige lærestedene subsidierer treningstilbudet i varierende grad, og derfor blir prisen ulik.

- For at treningskortprisene skal bli rettferdige, må lærestedene betale et fristasjonsbeløp som står i forhold til antall studenter. Fordi BI betaler mindre fristasjonsbeløp, må studentene deres betale mer for treningskort. Beløpet SiO mottar fra BI for leien av Nydalen Athletica, dekker ikke leieprisen fullt ut, sier Odd Wilhelmsen, økonomidirektør i SiO, til Universitas.

Ifølge Remi Wulff, leder i Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO), har mange BI-studenter allerede i dag reagert på prisforskjellen.

- Vi legger press på BI-administrasjonen etter beste evne med krav om at de bør øke fristasjonsbidragene til SiO, så prisene på treningskort kan bli mer rettferdige for alle parter, sier han til Universitas.

Dersom prisøkning blir vedtatt, vil den kunne tre i kraft tidligst ved årsskiftet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse