Egil Ihlen (60) trekker seg som bydelssjef

Nordre Aker Høyre innstiller Bent Gether-Rønning som ny leder. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelens aller første BU-leder beklager at han må kaste inn håndkleet midt i perioden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.01.2010 kl 16:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Egil Ihlen er ferdig som BU-leder i Nordre Aker på grunn av jobbsituasjon, men fortsetter som BU-representant. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

NORDRE AKER: Ifølge en pressemelding fra Nordre Aker Høyre torsdag ettermiddag, vil bydelsutvalgslederen, som bor i Grefsenåsen, trekke seg etter årets første BU-møte den 4. februar.

Fortsetter som medlem

— Jeg beklager at jeg må trekke meg midt i perioden, men jeg må nå bruke all min tid påden bedriften som jeg nylig har overtatt ansvaret for, sier Ihlen i pressemeldingen.

— Bedriften ligger på Mysen og den daglige pendlingen dit gjør det umulig for meg å ivareta oppgavene som BU-leder. Men jeg vil fortsette som vanlig BU-medlem, legger han til.

Ihlen selv er IT-konsulent, og har i flere år drevet sitt eget firma.

Erfaren politiker

Høyrepolitikeren, som fylte 60 i høst, har lang fartstid i lokalpolitikken, som leder i Høyres bydelsforening i 1994

—96. Han var nestleder i bydelsutvalget i daværende Bydel Grefsen-Kjelsås i fire år fra 1995, og overtok ledervervet etter valget i 1999.

Ved bydelssammenslåingen (til Nordre Aker) i årsskiftet 2003-04, fortsatte Ihlen som BU-leder nok en periode. Ved valget i 2007 var ikke Ihlen overbevist om at han skulle stille til gjenvalg.

— Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gi meg etter forrige periode (04-07, journ.anm.), men ble utfordret av at det nå var direktevalg også til BU. Det ble en mulighet til å se om folk hadde lagt merke til meg, sa Ihlen i et intervju med Nordre Aker Budstikke vinteren 2008.

«Grefsengutt» kan overta

Ihlens etterfølger må velges av det sittende bydelsutvalget. Nordre Aker Høyre opplyser at de vil foreslå Bent Gether-Rønning som ny BU-leder.

Gether-Rønning, som er 49 år, har solid erfaring fra bydelspolitikken, med blant annet åtte år som BU-representant i Bydel Grefsen-Kjelsås (1995-2003). I Nordre Aker har han vært fast representant for Høyre siden 2007.

LES OGSÅ: Bent tilbake i BU

— Jeg gleder meg til de nye utfordringene jeg får, hvis jeg blir valgt, sier Gether-Rønning.

— Jeg vil gjøre alt jeg kan for å fortsette det gode samarbeidet mellom alle partiene, som også Egil har bidratt til gjennom en årrekke, legger han til.

Gether-Rønning er født og oppvokst på Grefsen, og bor i dag på Lillo. Han har to barn.

Gether-Rønning har militærbakgrunn med kapteinsgrad og jobbet ti år i Forsvaret, før han begynte som IT-konsulent.

— Trygge på Bent

— Nordre Aker Høyre beklager at Egil Ihlen trekker seg som BU-leder, men vi har full forståelse for at han nå må prioritere sin nye virksomhet og ønsker ham lykke til med denne, sier lederen i Nordre Aker Høyre Per H. Christiansen.

— Vi er imidlertid trygge på at Bent Gether-Rønning vil ivareta lederjobben på en god måte, tilføyer han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse