Eivind Kampen blir ny Kjelsås-trener

Assistenttreneren tar over roret etter Jan Aksel Odden.

NY MANN: Eivind Kampen ble nylig klar som hovedtrener for 2.-divisjonsklubben Kjelsås. Her i aksjon som assistent for Jan Aksel Odden forrige sesong. FOTO: Foto: Thomas Granerød

Eivind Kampen (29) var assistenttrener i Kjelsås forrige sesong. Nå får den tidligere Adeccoliga-spilleren hovedansvaret.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: - Det blir en utrolig spennende tid. Jeg gleder meg til utfordringene som kommer, sier Kjelsås' nye sjef, Eivind Kampen.

29-åringen tar over trenerjobben etter at Jan Aksel Odden valgte å takk ja til et tilbud fra Fjellhamar FK rett før jul.

Odden hadde signert ny kontrakt for Kjelsås, men jobben som daglig leder og trener i klubben hvor karrieren startet, fristet mer. Plutselig sto Kjelsås uten hovedtrener fire måneder før seriestart.

Sa nei

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer var klubbens sportslige leder, Viggo Antonsen, raskt ute med å ønske seg assistenttrener Eivind Kampen som ny sjef.

Og da skvatt 29-åringen.

- Jeg takket først nei, humrer Kampen, som etter litt betenkningstid kom på andre tanker.

- Dialogen med Viggo (Antonsen) har vært god og jeg trives i klubben. Det føles riktig for meg å være her, men jeg går inn i trenerjobben med stor ydmykhet. Jeg har ikke erfaring på dette nivået, sier Kampen, som startet som assistent på A-laget i november 2010.

Viser tillit

Eivind begynte fotballkarrieren i Fagernes IL, før turen gikk til Lyn og Norges Toppidrettsgymnas.

Deretter ble det Adeccoliga-spill i Raufoss og Oslo Øst (senere Manglerud Star). Kampen avsluttet sin aktive karriere med å rykke opp med Strømmen fra 2. divisjon i 2009. En lårskade satte en stopper for videre spill noen måneder senere.

Nå er det altså treneryrket som gjelder for den tidligere Oslo Øst-kapteinen.

- Hvordan vil du karakterisere deg selv som leder?

- Jeg er veldig opptatt av å gi gutta på laget tillit. Det er mange av spillerne i Kjelsås som har vært med lenge. Vi skal lære av hverandre, sier Kampen.

- Hvordan vil Kjelsås framstå under Eivind Kampen?

- Vi skal bygge videre på det Odden har gjort de to siste sesongene. Vi skal være pasningssikre, men ikke på en naiv måte. For meg handler fotball alltid om å vinne, og det må vi ta konsekvensene av. Noen ganger vinner man på en pen måte, andre ganger blir det mer stygt. Kjelsås skal even å gjøre begge deler.

- Hva er målet kommende sesong?

- Sportslig må vi bli bedre, men et resultatmål snakker vi ikke om nå. I fjor havnet vi på en 7. plass, og det var en sesong vi bare ville glemme fortest mulig. Gutta følte de ikke fikk vist potensialet sitt. Nå er alle i Kjelsås revansjesugne, sier klubbens unge trener, Eivind Kampen.

Kjelsås sesongåpner borte mot Byåsen 14. april.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse