Elektronisk under treet

GAVEKORT: iTunes

Hva med å sette en syltynn TV til 14.000 på din egen ønskeliste?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

HODETELEFONER: Logitech Clearchat Comfort

Se bildet større

LAPTOP-HØYTTALER: Altec Lansing Orbit USB

Se bildet større

GRISEBRA LYD: Amethyst iPIG

Se bildet større

ERGONOMISK HJELP: Logitech MK605

Se bildet større

WALKMAN: Sony Walkman NWZ-W202

Se bildet større

GPS: Tomtom Start

Se bildet større

HODETELEFONER: Sennheiser HD 555

Se bildet større

DIN EGEN FOTOGRAF: Sony Party-shot

iTunes-kort

Har gavemottakeren allerede en iPod eller iPhone, er et gavekort på iTunes Store en fin gave. Det er bare å taste inn koden på baksiden av kortet, så fylles kontoen med penger

— og gavemottakeren kan kjøpe musikk eller applikasjoner. Gavekortet kan også sendes på e-post, eller man kan skrive det ut selv hvis det haster.

Pris: kr 100-400, www.store.apple.com

Hodetelefoner

Jula er en fin anledning til å kontakte dem du ikke har snakket med på en stund. Med internett-telefoni kan du snakke så lenge du vil

— uten at tellerskrittene ruller. Men da trenger du et headset med mikrofon. Logitech ClearChat Comfort egner seg godt for de lange samtalene, med myke puter rundt øreklokkene.

Pris: ca. kr 300 kroner, www.logitech.no

Laptop-høyttaler

Altec Lansing Orbit USB-høyttaleren er tilpasset laptopen, og har betydelig bedre lyd en laptopens innebygde høyttalere. Høyttaleren er så liten at den går ned i jakkelommen, og så billig at man kan gi bort den til kompisene.

Pris: 450 kr, www.turascandinavia.com

Grisebra lyd

Høyttalerne iPig har gått som en farsott over Europa og fått utallige priser for god lyd. Man kan bruke iPig sammen med alle iPod-modeller og iPhone med dokking- mulighet. Med fire høyttalere, subwoofer og 25 watts forsterker blir lyden overraskende bra fra iPig. Kan også brukes som forsterker for andre MP3-spillere eller PC-lyden.

Pris: kr 700, www.target.as

Gjør laptopen ergonomisk

Logitech MK605 er gjør den bærbare datamaskinen langt mer ergonomisk. Plasser maskinen på støtten, slik at skjermen heves til riktig høyde

— så du kan se rett fram og ikke nedover. Medfølgende tastatur og mus kobles til USB-inngangen, og vips er den bærbare maskinen like ergonomisk som en stasjonær.

Pris: 799 kr, www.logiteh.no

Walkman

I skibakken kan det være upraktisk med ledninger og en MP3-spiller som må graves fram fra lommen. Sony Walkman NWZ-W202 har praktisk nok avspillerknapper innebygd i hodetelefonene. Med et kjapt tastetrykk spiller den av refrengene fra låtene, slik at man raskt finner den låten man vil høre.

Pris: kr 900, www.sony.no

GPS

Gi bort en GPS-navigator, så er du sikker på at gjestene finner veien hjem. Tomtom Start har den praktiske IQ Routes-teknikken som alltid velger smarteste vei i rushtrafikken eller normal trafikk. Dessuten kan kartet oppdateres på nett, og man får siste kartversjon på kjøpet.

Pris: kr 1200, www.tomtom.com

Hodetelefoner til hi-fi

Sennheiser HD 555 er komfortable og har ypperlig lyd. Dessuten kan man bruke dem sammen med en iPod

— men aller best er de i stereoanlegget hjemme. Da kan man tre på seg de store klokkene, nyte de stoffkledde putene og en velbalansert, fyldig klang. For kresne musikklyttere som vil ha lydkvalitet uten å blakke seg.

Pris: kr 1280 kroner, www.sennheiser.no

Din egen fotograf

Sony Party-shot tar bildene for deg: Sett et Sony-kamera av typen WX1 eller TX1 i dokkingen IPT-DS1 Party-shot. Slå på strømmen og se party-shot-dokkingen rotere og zoome rundt i rommet, på jakt etter fjes som kan fotograferes. Dokkingen søker aktivt etter mennesker, og styrer kameraets blits, zoom og utløser selv. Drives av vanlige batterier, men kan altså bare brukes sammen med ett av de nevnte Sony-kameraene.

Priser: Cyber-shot DSC-TX1: kr 3800, Cyber-shot DSC-WX1: kr 3500, IPT-DS1 Party-shot: kr 1300, www.sony.no

iPod touch

iPod touch er både en glimrende MP3-spiller, en utmerket videospiller og ikke minst en fullverdig håndholdt spillkonsoll. Med 80.000 nedlastbare programmer og spill kan en iPod touch brukes til det meste. Den kan alt en iPhone kan, unntatt å ringe. Med trådløs tilgang er man alltid online, og kan laste ned e-post, surfe på nett eller rett og slett spille trådløst mot andre touch-brukere.

Pris: fra kr 1690 kr, www.apple.com/no

HD-kamera i lommeformat

Det kompakte videokameraet U10 fra Samsung kan du ha med deg overalt. Det er ikke stort større enn et visittkort, og veier bare 95 gram. Men det filmer i full HD. Videoklippene kan lastes rett på YouTube med et enkelt tastetrykk. Minnekortet har plass til to timers innspilling i full HD. Med bildekvaliteten som anbefales av YouTube er det derimot plass til 5,5 timer video. U10 har også et innebygd bilderedigeringsprogram.

Pris: kr 1900, www.samsung.no

Trådløs lyd

Audio Pro WF100 overfører lyden trådløst fra datamaskinen til stereoanlegget via USB. Enheten overtar som datamaskinens lydkort, og du får nå høykvalitets trådløs lyd innenfor en rekkevidde på inntil 50 meter innendørs, og 100 meter om det ikke finnes hindringer mellom sender og mottaker.

Pris: kr. 1995, www.nebyhifi.no

Spillkonsoll

Nintendos populære spillkonsoll Wii er enkel, rimelig og byr på masse moro for hele familien. Det som skiller Nintendo Wii fra spillkonsoller som Playstation 3 og Xbox 360, er først og fremst den spesielle håndkontrollen, som reagerer på bevegelser. Enten du spiller tennis, boksing eller eventyrspill deltar du i spillet ved å gjøre de rette håndbevegelsene. Nytt i år er at du får Wii i en svart utgave, der spillene Wii Sports og Sports Resort følger med.

Pris: fra ca. kr 2000, www.nintendo.no

Dagslyslampe mot depresjon

Dagslyslamper sies å motarbeide vinterdepresjon. Philips EnergyLight HF3319 skal kunne hjelpe deg gjennom mørketiden. Lampen har samme intensitet og fargespekter som naturlig dagslys, opptil 10 000 lux, men uten ubehagelig blendende eller skarpt lys. Med en halvtimes bruk hver dag lover Philips en forbedring i energinivået og humøret etter bare fem dager.

Pris: 2195 kr, www.philips.no

Playstation

Sony PS3 Slim er en sikker vinner under juletreet. Spillkonsollen fra Sony byr på mye moro for liten og stor, med utfordrende spill i ekte HD-kvalitet. Ikke nok med det, PS3 er også en meget habil Blu-ray spiller. Men vær advart: Gir du bort en slik til dine nærmeste, er det ikke sikkert det blir lett å få dem med ut på skitur etterpå...

Pris: ca. kr 3000, no.playstation.com/ps3

Flat drømmepakke

Hvis du fantaserer om ny flatskjerm til jul, kan det vanskelig gjøres bedre enn Samsungs lekre LED-TV i 6-serien. Den syltynne Samsung-skjermen byr på suveren bildekvalitet, god brukervennlighet og svært gode tilkoblingsmuligheter til en fornuftig pris. Er du kunde hos RiksTV (bakkenett) eller Canal Digital (kabel-TV) kan du dessuten stikke programkortet rett i TV-en, og slipper separat mottakerboks.

Pris: ca. kr 14.000, www.samsung.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse