Elevantallet på Grefsen skal dobles

Blir større: - I 2010 kan elevtallet på Grefsen Barneskole være doblet - til nesten 800 elever, forteller rektor Ragnhild Palm Andersen. Her foran fløyen som skal rives i forbindelse med utbyggingen. foto: Kristin Tufte Haga.

Kjelsås er foreløpig Oslos største barneskole. - "Nye" Grefsen skole skal også ta i mot nesten 800 elever, forteller rektor Ragnhild Palm Andersen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Blir større: - I 2010 kan elevtallet på Grefsen Barneskole være doblet - til nesten 800 elever, forteller rektor Ragnhild Palm Andersen. Her foran fløyen som skal rives i forbindelse med utbyggingen. Kristin Tufte Haga.

Se bildet større

De gule, gamle Grefsen skolebygningene er fra 1905. - Byggene trenger rehabilitering, sier rektor Ragnhild Palm Andersen. Foto: Kristin Tufte Haga

Grefsen: Reguleringsarbeidet med "nye" Grefsen skole er i gang. Elevantallet skal dobles, og bli like stort som planlagte "nye" Kjelsås skole.

Ikke mer mobbing- Når Grefsen skole er ferdig utbygd, etter planen i 2010, vil også Grefsen ha kapasitet til nesten 800 elever. Så lenge uteområdene vokser i takt med elevantallet, trenger ikke en stor skole å bety en mer utrygg arena for barna i forhold til de mindre skolene. Det er heller ingen forskning som viser at mobbing er mer utbredt på store skoler, mener Ragnhild Palm Andersen, som nå har vært rektor ved Grefsen skole i fire år.

Gode uteområder og bedre trafikksituasjon

Ifølge rektoren skal de planlagte uteområdene i forbindelse med nybygget være store og ha gode løsninger.

- Men jeg er fortsatt engstelig for trafikksituasjonen, som i dag er utrygg. Kapellveien er trafikkert. Men det er i hvert fall planlagt flere parkeringsplasser, blant annet underjordisk parkeringsanlegg for de ansatte. Og i tillegg bedre levere- og henteforhold for elever som blir kjørt til skolen. Blant annet gjennom ny parkeringsplass mot vest, og muligens også i tilknytning til det nye skolebygget, sier rektoren.

Ønsker totalrehabilitering

I utgangspunktet ønsket Grefsen skole en totalrehabilitering av alle skolebygningene, i tillegg til det nye bygget som skal ligge nord for den eksisterende bygningsmassen, mot Grefsen kirkegård. En ny gymsal er også med i planen.

- Foreløpig er det gitt klarsignal for ett nybygg, som skal huse 1. - 4. klassinger, og noe rehabilitering i forbindelse med koblingen av det nye bygget til det gamle. Likevel, de eldste bygningene er i en for dårlig forfatning. I tillegg er det ganske så håpløst hvis barna som har klasserom i de eldste bygningene - helt tilbake fra 1905 - skal på toalettet, må de helt ut av bygningene og på andre siden av skolegården for å finne toaletter, forteller rektoren.

- I tillegg er alle Grefsen skoles bygninger på Byantikvarens bevaringsliste, og det gjør nok ikke eventuelle ombygningsforslag enklere, tror rektoren.

- Men det er flott at skolebehovet i bydelen nå er på agendaen til utdanningsetaten og bystyrepolitikere. Og vi har ikke gitt opp kampen om en full rehabilitering av skolen, selv om det var utelatt fra bystyrets budsjettforslag tidligere i høst, sier rektoren.

Koster

Det koster å bygge, men foreløpig er prislappen på "nye" Grefsen skole ikke helt "i boks".

- Undervisningsbygg synes det er tidlig å si noe eksakt om hva utbyggingen av Grefsen Skole skal koste, da planleggingen ennå er i en tidlig fase, sier prosjektleder Per Morten Kals.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse