ANNONSE
Annonse

- Elevene er skuffet

mange av elevene ved Kjelsås skole hadde gledet seg til å få karakterer til høsten.

Mange av elevene ved Kjelsås skole hadde gledet seg til å få karakterer til høsten. Torsdag ble drømmen knust av Utdanningsdirektoratet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2009 kl 14:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Kjelsås var en av ti Oslo-skoler som hadde søkt om å få være med på Oslo kommunes prøveprosjekt med karakterer for 7. klasse. Kjelsås-elevene skulle eventuelt karaktermåles i fagene matematikk og samfunnsfag.

Torsdag fikk Oslo kommune avslag på prøveprosjektet fra Utdanningsdirektoratet. Begrunnelsen var blant annet at prøveordningen bryter med grunnleggende prinsipper i grunnskolen.

Kun supplement

Assisterende rektor ved Kjelsås skole, Anne Skovly, tar avslaget med fatning.

- Vi hadde jo veldig lyst til å være med på ordningen, men når det har blitt som det har blitt, må jo det være greit, sier Skovly til Nordreakerbudstikke.no.

- Vi har jo allerede skriftlige vurderinger av elevene, og dette er noe vi er gode på, så karakterer ville jo bare være et supplement, sier hun.

Grunnleggende prinsipper

En av grunnene til at Kjelsås valgte å søke på å bli med på ordningen, var for å videreutvikle lærernes vurderingspraksis.

Utdanningsdirektoratet mener mange av formålene som oppgis i søknaden fra Oslo kommune kan opnnås innenfor dagens regelverk, og uten å innføre karakterer på barnetrinnet. De emener også at ordningen ville bryte med grunnleggende prinsipper innenfor grunnskolen.

Gledet seg

Kjelsås-elevene er skuffet over avslaget.

- De syntes dette var veldig apennende. De hadde nok gledet seg veldig til å få karakterer, sier Skovly.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse