Elever settes i skammekroken

Denne plakaten skal ha vært brukt i «skammekroken» på SFO på Kjelsås skole.

SFO på Kjelsås skole skal ha laget skammekrok for bråkete elever, med egen «skammeplakat» foran kroken. – Helt uakseptabelt, sier rektor Alf Hansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2008 kl 08:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke kjenner til at skolefritidsordningen (SFO) på Kjelsås skole har opprettet en «skammekrok» på en av avdelingene, for elever som blant annet bråker i spisetiden. Avisen har også vært i kontakt med barn og foreldre som bekrefter dette. Eleven blir stilt opp i en krok med ryggen til de andre spisende barna. Foran «kroken» har det hengt en plakat med påskriften: «Jeg har bråket veldig mye i spisetiden».

Slik står eleven til «spott og spe» for de andre spisende elevene, men også for eventuelle foreldre som henter barna tidlig.

– Uheldig

– Dette er en helt uakseptabel praksis. Da skolens ledelse fikk beskjed om dette i formiddag tok vi affære med det samme, sier Alf Hansen, rektor på Kjelsås skole, når Nordre Aker Budstikke kontakter ham.

Etter at SFO-ene ble tilbakeført til skolene 1. august, er det rektor på den enkelte skole som er øverste pedagogiske ansvarlige, også for skolefritidsordningen.

– Dette er en uheldig måte å behandle elever på, og ikke sånn vi skal jobbe med atferd, sier Hansen.

Han understreker at skammekrokpraksisen umiddelbart ble avsluttet da ledelsen ble klar over det denne uken.

Tar SFO-kontroll Han bekrefter at skolens ledelse nå vil gå grundigere gjennom rutinene på SFO med de ansatte for å forsikre seg om at slikt ikke skal skje igjen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse