Elever snekret rullestolrampe

Guttene har lært mye gjennom arbeidet med rullestolrampen.

I forrige uke kom det opp en rullestolrampe utenfor Maridalen kirke. Snekkerne var tre gutter fra Hellerud videregående skole med egen bedrift.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Med elevbedrift får Fredrik Westby, Espen Lie og Kim Nordvang lære alt som har med det fremtidige yrket sitt å gjøre.

Maridalen: Rullestolrampen vil gjøre det lettere for rullestolbrukere og mennesker med gåstol å komme inn i kirken, uten hjelp fra andre. I hele forrige uke var det byggeaktivitet utenfor Maridalen kirke.

På tide

– Dette synes jeg var på tide, og jeg er veldig glad for det. Det har ikke vært så lett for oss å gå i kirken siden sønnen vår har elektrisk rullestol. Tidligere har ikke dette vært mulig, forteller Hilde G. Sunde, som har en multihandikappet sønn på elleve år.

For de lovende snekkerne, Fredrik Westby, Espen Lie og Kim Nordvang, er dette god arbeidserfaring å få med seg videre. På skolen har de laget flere boder og dukkestuer, men har nå også jobbet med planlegging og tilrettelegging for handikappede.

– Dette har vi ikke vært borti tidligere. Vi har satt oss inn i spesielle forskrifter for handikappede, men også tatt utfordringen med å tilpasse rampen for terrenget utenfor kapellet, forteller Lie, som var forundret over hvor lang rampen måtte være.

Skolens regi

Elevene fra tømrerlinja ville ha litt mer ansvar og en større utfordring, og kunne derfor i regi av skolen få muligheten til å starte egen bedrift. Til nå har de måttet sette seg inn i flere sider ved snekkeryrket, de har registrert seg i Brønnøysundregisteret, vært på regnskapskurs og lært å gi anbud til kundene.

– Vi gjør jo dette for å lære å drive egen bedrift. Vi må sette oss inn i økonomien og utnytting av materialet. Denne jobben koster til sammen 4000 kroner inkludert selve jobben og materialet. Det er vi som bestemmer prisen, men vi er under opplæring så målet er ikke å tjene penger, sier Westby.

Guttene får også hjelp både fra en lærer på skolen og en tømrermester, men står selv for markedsføringen.

– Vi la ut en annonse på Finn.no, og har vært i kontakt med mange personer. Problemet er at mange synes det er dyrt, men det er materialene som koster, ikke arbeidet. Og det kan vi ikke gjøre noe med, forteller Lie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse