ANNONSE
Annonse

Else (67): - Jeg er en milsluker!

Bra føre i høyden - her kan du gå på ski!

Bra: - Bra føre her i dag, synes Tor Ivar Majercsik og Birk fra Kjelsås.

Else Kolflaath fra Bekkelaget tar gjerne turen over til Solemskogen på andre siden av byen, for å få gått på ski. Den spreke 67-åringen gikk nesten 300 mil på langrenn i fjor!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2012 kl 08:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOLEMSKOGEN: Selv om det regner i «by'n», så kan det være bra skiføre litt opp i høyden. På Solemskogen (ovenfor Kjelsås), i dag onsdag, var det flere langrennsentusiaster som feide innover Lillomarka.

- Men dette er vel også ett av de få stedene i nærheten av byen, og hvor det nå går an å gå på ski. Jeg prøvde meg på ett sted i Sørkedalen, men der var det ikke snø nok, ifølge spreke Else Kolflaath (67), og som gjerne tar bilturen fra Bekkelaget til Solemskogen, og derfra på langrenn tur/retur Romsås.

- Det er helt greit føre her i dag, men klart det trengs mer snø. Men uansett - det er fantastisk få gått på langrenn igjen. Jeg er nok en av de «ekstreme», og legger igjen noen hundre mil på langrenn hvert år. Jeg er også en av «milslukerne», forteller Else, som både går mye og sykler mye utenom vintersesongen.

Og «milsluker» er ikke bare en betegnelse på en  og annen som legger bak seg mange mil i løpet av året, på en eller annen måte. «Milslukerne» Else er en del av, er faktisk en egen organisert «gruppe» med veldig sprekinger, og som feier unna mil på mil med langrenn gjennom vintersesongen. Og dette er selvsagt ikke første turen for Else, hun måtte jo ut å prøve skiene ved forrige snefall i hovedstaden, for noen uker siden.

LES OGSÅ: DET BLIR BEINKALDT TIL HELGEN

Ellers, møter du Else i løypa en dag, så kan du bare spørre henne så mye du vil om alt som har med skiføre og løyper å gjøre. For hun er nemlig frivillig representant for Skiforeningen, på jakka til Else oppfordres det også til å spørre - "Spør meg".

- Og folk spør de, alt fra føreforhold, hjelp til å lese kartet og andre ting. Blant annet i stad spurte en skiløper om hva jeg visste om hvor langt løypa var «pakket». Bare hyggelig at folk spør vet du, smiler den sporty 67-åringen, før hun elegant glir av gårde mot Solemskogen.

Pakket?

- Ja - det vil si at det kjøres med "matte" bak!

Mer om skiløyper og føre her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse