ANNONSE
Annonse

Emilie (11) fikk endelig det hun ønsket seg

Emilie 11 år - med rettetangen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det er mange familier som sliter, og det synes ikke alltid på utsiden. Mange barn har mye, så forskjellene blir så store, sier Eva Helen Moen ved Fattighuset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 17:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO: Det ble mye ståhei rundt Egon Restaurant ved Storo før og under julen. For restaurantsjef Øystein Hoff inviterte nemlig ikke færre enn 100 personer, pluss, pluss, fra Fattighuset, på middag julaften.

Initiativet ble først omtalt i Nordre Aker Budstikke i begynnelsen av desember i fjor.

Fra venstre Sverre Rusten fra Fattighuset, restaurantsjef Øystein Hoff og senterleder Unni Merethe Aasgaard diskuterer julaften. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Så hørte sosialminister Anniken Hauglie om initiativet, og dro på besøk til Egon.

På julaften hadde også TV2 direktesending fra julemiddagen med folk fra Fattighuset.

Gavedryss

I tillegg til 10.000 kroner fra senterledelsen til julegaveinnkjøp til gjestene, så ble det også dratt i gang et skikkelig gavedryss fra de forskjellige butikkene ved senteret.

Største julegaveønske

En ung jente som spiste middag på Egon julaften, Emilie 11 år, hadde ett julegaveønske, et ønske over alle julegaveønsker.

Det fortalte hun også på TV julaften, nemlig en rettetang.

Men det var ikke blant de innsamlede gavene fra senterbutikkene, og som ble delt ut til små og store julaften under middagen på Egon.

Ny julaften på Emilie

Men i etterkant, ble det satt i gang en kronerulling ved storsenteret, for at Emilie - som har krøller, men ønsker seg rett hår innemellom - skulle få seg en rettetang. Tangen ble overrakt Emilie mandag ettermiddag.

– Den er så fin - tusen takk! sier en superfornøyd og blid Emilie inne på senterkontoret til senterleder Unni Merethe Aasgaard.

Ikke bare får hun rettetang, men også en god slump penger i form av gavekort på Storo Storsenter.

– Auster Frisør bidro med rettetangen, men da var kronerullingen godt i gang og derfor kunne vi også overrekke gavekortet på 2600 kroner, forteller senterleder Unni Merethe Aasgaard.

Ikke bare rettetang, men også gavekort til Emilie, på en god slump penger. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I tillegg får også Emilie velge ut treningstøy i GetFit-butikken i fjerde etasje, rett utenfor senterkontoret.

Mamma Eva Helen, som også jobber ved Fattighuset, er ikke noe mindre glad.

– Dette var veldig hyggelig og veldig omtenksomt, sier hun.

– Fantastisk invitasjon - knytter oss sammen

Og benytter samtidig anledningen til å rose initiativet på julaften.

– Det var virkelig med på å gi den gode julefølelsen. En fantastisk invitasjon, og det var så hyggelig å komme hit å møte på dere ved senteret her, sier hun.

Fra venstre Kathrine Guldbrandsen, Emilie og mamma Eva Helen Moen - på vei inn i sportsbutikken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kathrine Guldbrandsen jobber også ved Fattighuset - som også har egen blogg.

– Vi som jobber, er frivillige og brukere ved Fattighuset, er som en stor familie. Et arrangement som det på julaften ved Egon, er med å knytte oss enda mer sammen, sier Kathrine.

Hun og Eva forteller om opp mot 2000 brukere av Fattighuset hver uke, og det deles ut både mat og klær.

Mange sliter

– Det er veldig mange familier som sliter økonomisk, over hele byen. Det synes ikke alltid på utsiden. Men det er vondt og vanskelig å ha det sånn for foreldrene også, og ikke føle at de strekker til, sier Eva Helen.

Og fortsetter.

– Barn og unge opplever et stort press allerede fra barneskolealder om at de skal ha de riktige klærne og tingene. Selv på Kampen hvor vi bor, har blitt sånn. Da jeg vokste opp på Kampen, var det ikke like store forskjeller som det er nå.

Eva Helen fortsetter.

Endringer

– Det er nok tiden som har endret mye, men også at området har blitt mer populært og mange med sterke økonomiske ressurser har flyttet inn.

Hun forteller om store forskjeller.

– Det er mange barn som har veldig mye, så forskjellene blir veldig tydelige. Jeg tar imot folk i resepsjonen på Fattighuset som er så fortvilet over å ikke strekke til, at de gråter. De har historier som virkelig gjør inntrykk, og de som kommer til oss har gått en lang vei før det.

– Men det er likevel en gave å få lov å jobbe ved Fattighuset, sier Eva Helen.

Og det doneres mat og klær - hele året, til Fattighuset.

Mye støtte

– Det er mange som vil støtte oss, og det er veldig flott. Blant annet får vi mat fra butikker som er nære datoutgang og mat som er til overs fra forskjellige arrangementer. Vi trenger mer mat som kan deles ut til brukere, som kan bidra til et variert kosthold.

Også med tanke på at brukere av Fattighuset har forskjellig religionsbakgrunn.

– Vi ønsker å kunne hjelpe alle. 

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse