Anmeldelse: Shadow Complex (X360)

En actionhelt er født

Jason Bourne, Jack Bauer og James Bond i samme innpakning? Ja takk

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2009 kl 12:00

SPILLVERKET.NO: Jeg må innrømme at mitt lille hode ofte forbinder "2D" med utdatert, gammeldags og kjedelig. Vel, jeg har vært ignorant.

Som Trine, viser Shadow Complex oss at 2D kan være like lekkert som de mest glorifiserte 3D-spill.

Her kan du lese anmeldelsen av Trine

Som tittelen tilsier handler Shadow Complex om et underjordisk kompleks. Bakgrunnene er full av lekre detaljer som stadig lurer en til å tro at man faktisk beveger seg i tre dimensjoner.

At det i tillegg følges opp med lekre lys - og skyggeeffekter samt diskré, men flotte lydspor, gjør at man risikerer å bli helt oppslukt av spillet mens timene flyr forbi i den virkelige verden.

Les også: Hevder Xbox 360s velkjente maskinvaretrøbbel er løst

Heia sidescrollers

Shadow Complex har virkelig gjenåpnet øynene mine for 2D-spill, eller rettere sagt, såkalte sidescrollers.

Spillet viser at alt man trenger for å ha det moro er noen kule leketøy, nok skurker å bruke de på og en enorm lekeplass.

Attpåtil gjør spillet en glimrende jobb ved å blande sammen lånte elementer fra både rollespill, eventyrspill, gåtespill og flere.

Her finner man det beste fra nesten alle verdener.

Les også: Endrer prisene på Xbox

Noe frustrasjon

Det finnes riktignok noen få frustrerende elementer. Bosskampen hvor fienden kun befinner seg i bakgrunnen, kunne spillet klart seg uten.

Typisk vil du bruke høyre analogstikke for å sikte, noe som fungerer ypperlig så lenge fiendene er rett foran deg, men så fort de havner i bak - eller forgrunnen blir det kluss. Da må man nemlig overlate siktingen til spillet, noe som sjeldent fungerer særlig bra.

Les også disse sniktittene:

Men of War: Red Tide: Døden er kledd i svart

Borderlands: Lovende skytespill fra Gearbox

Smil fra øre til øre

Heldigvis overskygges disse små frustrasjonene totalt av hvor godt spillet ellers fungerer.

Shadow Complex er dog noe kort. Jeg brukte i underkant av sju timer fra start til mål, men hadde trolig brukt godt over det dobbelte dersom jeg hadde klart å skaffe samtlige oppgraderinger

— noe jeg forøvrig er godt i gang med.

Shadow Complex er faktisk reinspikka moro tvers gjennom. "Wow!"-faktoren første gang jeg sprang gjennom en vegg fikk meg til å glise så hardt at det gjorde vondt i ørene.

At spillet også er relativt billig gjør heller ingenting, en plass mellom 100 og 200 kr er ikke mye penger for strekk i smilemusklene.

Les hele anmeldelsen av Shadow Complex på Spillverket.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...