- En enorm berikelse for nærmiljøet

Velkommen til Abelloftet på John Colletts plass.

Huset: Agnes Lyche Melvær har laget denne "collagen" som viser støtten til et aktivitetshus på John Collettsplass, over eksisterende Cafe Abel.

- Starten på en fantastisk spennende utvikling av John Colletts plass! sier en av initiativtagerne, Agnes Lyche Melvær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2013 kl 13:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: - Dette er veldig gledelig; gårdeiere, bydel og beboere fant frem til en felles visjon om kultur. Nå gjelder det at huset fylles med en variasjon av aktiviteter som representerer ressursene og mangfoldet i befolkningen, sier en av initiativtagerne, Agnes Lyche Melvær.

- Og at det blir et sted folk føler tilhørighet til og et senter for positivt engasjement i nærmiljøet. Dette kan bli en enorm berikelse for nærmiljøet og starten på en fantastisk spennende utvikling av John Colletts plass.

Mer liv og røre

Før sommeren skrev avisen om lokale ildsjeler som jobbet iherdig mot bydelen for å få på plass en leieavtale for de ledige lokalene over Cafe Abel, på John Colletts plass. Og nå får de lønn for strevet - leieavtalen er signet. Snart blir det mye mer liv og røre på plassen og i «Abelloftet».

Bydelsadministrasjonen i Nordre Aker, ved Kjetil Wevling i kulturenheten, forteller.

- Ved hjelp av tips fra en meget våken og initiativrik lokalbefolkning ble administrasjonen gjort oppmerksom på at universitetet hadde flyttet ut av sine lokaler på John Collets Plass. Vi fikk tak i eierne - AS Vestgrensa 2 og 4 - og de var svært så positive til å leie ut lokalene til aktivitetshus, sier Wevling.

«Trang bydelsøkonomi»

Men på grunn av «trang bydelsøkonomi» tok det ifølge Wevling litt tid å få på plass finansiering.

- Men det tok ikke lang tid å få fylt opp lokalene med gode tilbud. Allerede fra i høst blir det åpning med fire fulle dager; blant annet ballett, jazz og musical i samarbeid med Den Norske Ballettskole, urbane dansestiler, som break, hiphop, og MTV, i samarbeid med Dance Off Studio. Teatertilbud for barn og ungdom med Solstrålen Teater, samt musikkundervisning og tegne- og malekurs med Maya Musikk og Kulturskole, sier Wevling.

Han legger til at det også blir yoga og mulighet for mange andre aktiviteter for den voksne delen av befolkningen.

Ledig tid

Men fortsatt er det ledig tid i lokalene.

- Bare å ta kontakt med bydeladministrajonen, hvis noen har gode forslag til aktiviteter i det nye aktivitetshuset, oppfordrer Wevling.

Timeplanen blir delt ut på skoler rett etter skolestart, lagt ut på www.trikkehallen.no og bydelens nettsider.

Wevling kan videre fortelle at det lenge har vært et ønske, fra både lokalbefolkning, politikere og bydelsadministrasjon om å finne et egnet aktivitetshus i området Ullevål, Blindern, Berg.

- Etter samtaler med folk som bor i området, Blindern Vel, Ullevål skole og skolens foreldrearbeidsutvalg ble det ganske tydelig at det er lite fritidstilbud for barn og unge i området.

- Med tanke på at barn og unge er storforbrukere av lokale tilbud og at fritidsaktiviteter har en veldig god forebyggende effekt i seg selv, ble det sett som hensiktsmessig å prøve å finne et sted å ha gode og varierte fritidstilbud for de unge, heller enn å forsøke å få på plass en mer tradisjonell ungdomsklubb, avslutter Wevling.

Offisiell av åpning av Abelloftet er planlagt til 1. september.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse