En gringo på Stilla

Espen Hårstad og Margret Sævarsdottir (Kjelsås) er innom Gringo for første gang, men kommer tilbake. – Rooi Bas-teen er veldig god, forteller Margret.

– Endelig har jeg fått realisert drømmen om å drive egen kafé, sier Gringo-innehaver Jannecke Johannessen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jannecke Johannessen synes det er toppers å være kafévert. Foto: Kristin Tufte Haga

Kjelsås: Jannecke Johannessen, som egentlig kommer fra Sogn, har alltid hatt lyst til å drive kafé. Og da sjansen bød seg om å overta kafélokalene på Stillatorget, var Jannecke klar for å tilby Grefsen/Kjelsås-beboere, badegjester og andre, et stort utvalg i kaffe og tevarianter, samt enkel matservering.

Gringo?

– Jeg har jobbet innen servicebransjen i mange år, og drømmen har alltid vært å åpne egen kafé. Nå er jeg her – og stortrives. Å være kafévert er jo drømmejobben for en som er så sosial som meg, ler Jannecke, som åpnet "Café Gringo" 1. juni.

Men hvorfor navnet Gringo?

– Det er egentlig helt tilfeldig, men likevel et navn jeg har hatt i hodet i mange år. Så da det ble det Gringo.

Men det er ikke tilfeldig at det spilles skikkelig "Gringo"-musikk i kafeen.

–- I nær familie er det en som kommer fra Den dominikanske republikk. Hun mente at det slett ikke gikk an å åpne en kafé med navnet Gringo, uten å spille passende musikk til. Så jeg får levert skikkelige latinamerikanske rytmer fra henne, sier Jannecke.

Hun forteller om et kundegrunnlag som gror, men hun ønsker seg selvsagt enda flere gjester til den lille, stilige kafeen på nedsiden av Brekkedammen, som holder åpent hver eneste dag.

Macho, romantikk og rusk

Det er stort sett i americano, cortado og latte som det går mest av, førstnevnte er det særlig menn som drikker.

– Kanskje americano – som er utvannet espresso – er litt mer macho? ler Jannecke, som også har romantikk å by på.

– Hva med å overraske kjæresten med en kinesisk håndsydd "tepose", som springer ut i en blomst idet den legges i varmt vann?

Eller som en kvinnelig kunde sa da hun var en rask tur innom mens Nordre Aker Budstikke var på besøk; "Mannen min ville nok likevel bare tro at det var noe rusk som hadde kommet opp i teen!".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse