Norge - Finland:

En helt sjef kaptein

ROS: Trenere, kollegaer og fotballskribenter er imponert over Brede Hangelands progresjon.

En tålmodig steg for steg-filosofi er den enkle oppskriften på Brede Hangelands suksess.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2009 kl 09:03

SPEAKER.NO: Sett med trenerøyne er 27-åringens progresjon i tråd med hvordan unge og talentfulle spillere ideelt sett bør stake ut sin fotball-ferd mot toppen.

- Han har hatt en veldig fin progresjon - helt fra starten i Viking til mellomsteget i FC København, som var et klokt valg. Der fikk han tillit og en optimal oppladning til Premier League, sier landslagets assistenttrener Ola By Rise.

Posisjonen han nå innehar som Norges kaptein og Fulhams forsvarsbauta i Premier League er et resultat av fornuftige karriérevalg.

Les også: Milliondryss fra Vidar-bauta

Den strekker seg over åtte år. Fra Vidar og Viking i den norske eliteserien til FC København i Danmark til engelske Fulham i Premier League.

- Jeg har hele tiden beveget meg i riktig retning. Steg for steg. Premier League har vært det overordnede målet mitt, sier landslagskaptein Brede Hangeland til Speaker.no

Les også: Semb enig i kapteinsskiftet

Storklubb i sikte

Fra å være en lang, hengslete og ganske talentfull midtstopper, uten å gjøre altfor mye vesen ut av seg, har Hangeland vokst seg stor. Nå står han fjellstøtt - klar for kanskje enda større oppgaver enn å berge Fulham fra nedrykk.

- Brede har helt klart lyst til å vinne noe, og jeg blir ikke overrasket dersom andre storklubber melder seg, mener John Arne Riise, nåværende Roma-proff med et langt fotball-liv bak seg allerede - både i Monaco og Liverpool.

- Når tiden er inne for det, og Brede føler det er riktig å flytte på seg, er jeg sikker på at han takler nok en overgang. Det har han klart tidligere, sier Ola By Rise.

En svigerfars drøm

Men det er ikke bare fotballspilleren Hangeland som får skryt. De menneskelige sidene står ikke noe tilbake for det han presterer på klubb- og landslag.

- En flott type, en som du gjerne kunne ha hatt som sønn eller svigersønn, er By Rises karakteristikk av landslagskapteinen væremåte utenfor banen.

Følg kampene minutt for minutt i vårt nye livesenter

"En gigant"

«Hangeland er en gigant - en krysning mellom Nemanja Vidic og statuene på Påskeøyene», er ordene teamtalks skribent Nick Miller bruker om nordmannens Premier League-innsats for Fulham inneværende sesong.

Miller er ikke snau i sin beskrivelse av 27-åringen. Faktisk rangerer han kun to spillere foran Hangeland – Steven Gerrard og Nemanja Vidic.

- Hyggelig med ros, men jeg er dypt uenig. Det er så mange gode spillere i den ligaen, sier Hangeland selv

- Jeg er ikke i nærheten en gang.

Les mer på Speaker.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon