Et annerledes pub-likum: En hund etter pub

FRITT FRAM: Alle raser er tillatt hos Richie O’Mahony & Co. «Iago» (6) er en dachs med røtter i Italia.

Englands 2000 registrerte "doggie pubs" sikrer kveldskosen for både mennesker og deres beste venner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2009 kl 10:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

THE SPANIARDS INN: En av de eldste pubene i England, med historie fra rundt 1585.

Se bildet større

HUNDEPUB: Ekteparet Janet og Jim Richmond legger helgekosen til The Spaniards Inn, en av Londons 125 «doggie pubs». «Scarlett O'Hairy» (3) er selvsagt med.

— Flink jente! Stakkars deg!

Janet Richmond gir sin "Scarlett O'Hairy" (3) en ny omgang med vann og såpe. Bikkja klynker, men finner seg i det, for den vet hva den har i vente. Snart sitter begge to, samt ektemann/matfar Jim, trygt og tørt ved bordet. Det er duket for helgekos på The Spaniards Inn i snobbete Hampstead.

Dyrevennlig

The Spaniards Inn er intet hvilket som helst skjenkested. I 1820 skal selveste Keats ha komponert lyriske vers i bakgården. Noen år senere ble sjappa foreviget i både Charles Dickens' "The Pickwick Papers" og Bram Stokers "Dracula". Skjønt, i dag er den minst like kjent som en av Londons 125 registrerte "doggie pubs".

Ekteparet Richmond, opprinnelig fra Australia, er dedikerte brukere av flest mulig av dem.

— Tidligere bodde vi i USA. Der kunne vi ikke ha med "Scarlett" noe sted, sier Jim, desto mer fornøyd med at britene er så sjenerøse.

— En ting er hundepubfenomenet som sådan. En annen er at nesten alle vi møter, vil klappe og snakke med henne, siden hun nå engang er en engelsk bulldogg.

Turterreng

Ifølge doggiepubs.org.uk finnes det drøyt 2000 hundepuber landet over. I tillegg til dyrepolicyen stilles det to krav til opptak: Øl og vin som serveres, må være av kvalitet, og det samme må maten.

The Spaniards Inn har selvsagt visse kommersielle motiver for å slippe til de firbeinte.

— Vi skjønte det var et marked for dette. Fordi grøntområdet Hampstead Heath ligger så nær, er det veldig mange som går tur her, forteller bartender Richie O'Mahony.

Samtlige raser er velkomne, tilføyer han.

— Bikkjene lager sjelden trøbbel. Blir det knuffing ved baren, er det fort gjort å skille dem.

Menneskevennlig

Blant stamgjestene finner vi blant andre dachsen "Iago" (6) og collie/lurcher-krysningen "Kharma" (9).

Sistnevntes matmor heter Kate Keats, uten at hun skryter på seg familiære forbindelser til den berømte nasjonal- og nabolagspoeten. I stedet skryter hun av fasilitetene.

— Hvis pubene ikke er hundevennlige, er de neppe menneskevennlige heller, konkluderer hun, før "Kharma" vil ut og briske seg til ære for fotografen.

— Hun var med på en filminnspilling for Channel 4 en gang, så dette liker hun, humrer Keats.

Best i vest

Også "Scarlett" nyter ekstraoppmerksomheten i hjørnet sitt. Og Janet Ricmond benytter anledningen til å legge inn en anbefaling for etablissementer som The Dove, The Swan og George and Dragon i Vest-London.

Hun har bare én innvending i "doggie pub"-sammenheng:

— Vi trenger flere! Det kan aldri bli nok!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse