Anmeldelse: Fifa 10: En hyllest til fotballen

BALLKUNST: Rett i krysset!

SPILLVERKET.NO: FIFA-serien og konkurrenten Pro Evolution Soccer har i mange år vekslet mellom å være ansett som det beste spillet blant kjennere. FI...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2009 kl 14:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SPILLVERKET.NO:

FIFA-serien og konkurrenten Pro Evolution Soccer har i mange år vekslet mellom å være ansett som det beste spillet blant kjennere. FIFA var i noen år i en bakevje, men fjorårets utgave tok syvmilssteg og førte igjen FIFA til fotballtronen.

I år hadde EA Sports altså noe godt å bygge på, men vi kan like godt først som sist fastslå at de ikke har hvilt på laurbærne.

FIFA 10 tar serien enda noen hakk nærmere totalt verdensherredømme, selv om det gjenstår å se hvordan årets utgave fra konkurrenten blir.

Fotballmagi

Den store og viktige forskjellen mellom FIFA 10 og tidligere spill er forbedringene av ballfysikk, dueller og grunnleggende ballkontroll.

Igjen har utviklerne klart å øke graden av kontroll over spillerne betydelig. Vi så tendensene av det i FIFA 09, men dette har de jobbet videre med, og virkelig klart å skape fotballmagi.

Nye situasjoner oppstår hele tiden, fordi ballen ikke er limt til føttene til en spiller i samme grad som tidligere. Dette er kanskje et mantra som går igjen hvert år, men så er det sannelig også en merkbar forskjell fra tidligere.

Noe for enhver smak

FIFA har utvidet jevnt og trutt med flere spillmoduser for å levere den mest komplette fotballopplevelsen, og etterhvert begynner det å bli trangt om plassen i menyene.

Godt er det da at de har stemmelagt en del av menyvalgene med forklaringer om hva er enkelt spillmodus dreier det seg om.

I tillegg til den sedvanlige sesongmodusen kan man spille ”Live Season” som oppdaterer ligaene med tropper, resultater og skader fra virkeligheten, slik at du kan ta ditt lag gjennom en sesong som ligner mest mulig den som utspiller seg i levende live.

Store deler av suksessfaktoren til et fotballspill ligger i mulighetene til å gjenskape situasjonene og magien fra virkelig fotball.

Det er de gyldne øyeblikkene, de legendariske rykkene, tabbene, dribleraidene og sliteseirene som til sammen skaper opplevelsen. Det er de knusende nederlagene, frustrasjonen, og revansjen som følger som opprettholder interessen.

Uavhengig av det som bør forbedres leverer FIFA 10 på alle punkter, enten du foretrekker å spille alene, med venner i sofaen, eller med hvem som helst over nettet.

Diskutér spillet her: Spillet imponerer.

Vellykket oppfølger

FIFA 10 er en fantastisk ambassadør for selve sporten, og klarer å skape en dynamisk fotballopplevelse.

Dette spillet er riktig nok ikke noen stor omveltning i serien. Forandringene fra fjoråret er små, men viktige

— jeg gleder meg ikke lenger bare til å score mål og vinne kampene.

Kampen på midtbanen er blitt en vital del av spillet, og jeg gleder meg til å slåss om ballen, og forsøke drible meg til muligheter. De har etter min mening fokusert på riktige deler av spillet, og sørget for å gi en kjempemessig fotballopplevelse.

FIFA 10 er rett og slett obligatorisk for alle som liker fotball og spill.

Les hele anmeldelsen av FIFA 10 på Spillverket.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse