En inne - en i kø

Charlotte Lea og Øystein Haugaard er glade for at eldstemann, Filip (2) har fått plass. Nå håper de det også blir rom for lillebror Jakob (8mnd).
Foto: Ida Schmidt Nygaard

Store barnehager, også referert til som "barnehagefabrikker", er omdiskutert. Men foreldrene som besøkte Sognsveien barnehage er først og fremst takknemlige for å ha fått plass.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Ullevål: Spente foreldre og undrende barn fikk omvisning i den nye barnehagen i Sognsveien 13 forrige uke. Blant de besøkende var småbarnsforeldrene Charlotte Lea og Øystein Haugaard fra Kjelsås. Deres sønn Filip (2) har ventet ett år før han nå endelig har fått plass i kommunal barnehage.

Gjøres for lite

- Vi skal innrømme at vi vet veldig lite om denne barnehagen, men vi er veldig glade for å få plass, sier Haugaard.

Som så mange andre foreldre, har de til nå benyttet seg av en privat familiebarnehage og de priser seg lykkelige for at de endelig er inne i det kommunale systemet.

- Vi fikk ikke plass i fjor og fikk beskjed om at vi stod på 96. plass på venteliste i år og derfor ikke kunne forvente plass til Filip dette året heller. At vi søkte oss hit, var strategisk fra vår side. Selv om det er et godt stykke unna der vi bor, er denne barnehagen så stor at vi tenkte sjansene var større for å komme inn her, sier Lea.

Hun tror bydelen gjør så godt de kan for å dekke barnehagebehovet, men mener det likevel gjøres altfor lite.

God løsning med store barnehager

At barnehagen skal romme hele 144 barn til sammen, bekymrer ikke de to foreldrene.

- Jeg ser på dette som en god løsning. Så lenge barnehagen er delt inn i mindre avdelinger går det fint. Mindre barnehager har også sine ulemper. Små familiebarnehager er for eksempel veldig sårbare hvis noen av de ansatte blir syke, sier Lea.

Deres yngste sønn Jakob blir ett år i oktober. Derfor ble han ikke tatt med i hovedopptaket i år. Kommunen har satt grensen til de som fyller ett før 1. september.

- Vi trenger en plass til han også til høsten og det beste hadde vært om han også kunne gå her med Filip. Men det er ikke søskenprioritering i kommunale barnehager, så vi får se hva det blir til. Dagmamma er jo et alternativ.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse