Test: HP Touchsmart tx2: En liten bråkmaker

Maskinen ser bra ut.

Man skal ha ganske spesielle behov for å finne denne maskinen interessant.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

...men den har altfor mange svakheter.

Se bildet større

HPLØS: Touchsmart tx2 har ikke norsk skriftgjenkjenning og er både varm og bråkete. Ytelse og skjerm er heller ikke noe å skryte av.

HARDWARE.NO: Tablet-PC-er er bærbare datamaskiner med en skjerm man kan skrive på, og vende ned på tastaturet slik at man i praksis kan bruke maskinen som en skrivetavle.

Vi har testet en 12,1 tommer tablet-PC fra HP som havner i kategorien ultraportabel. Touchsmart tx2 heter den, og med en vekt på 1,93 kg, 12,1 tommer skjerm og tablet-funksjon, snakker vi ikke om store krabaten.

Under panseret finner vi en AMD Turion X2 Dual-Core mobil prosessor på 2,2 GHz, 4 GB RAM, 320 GB harddisk, og en DVD-brenner.

Det følger også med både et 4 og 8 cellers batteri for større fleksibilitet.

Les også: HP med nye Nett-PC-er

Moro å tegne

Det kan være vanskelig å plassere HP Touchsmart tx2. Det er ultraportabel med tablet-funksjonalitet, som ikke kan brukes til norsk skrift.

Kanskje har ikke maskinen noe å gjøre i Norge i det hele tatt.

Touchskjermen kan jo brukes til andre ting også, for all del. Min fire år gamle nevø synes for eksempel det var veldig moro å tegne i det medfølgende barne-programmet.

Men det forsvarer jo ikke en prislapp på ca. 8.800 kroner.

Les også: HP tar i bruk AMD Neo

Robust konstruksjon

Maskinen yter ikke særlig godt hverken i kontorprogrammer eller spill.

Med en oppløsning på 1280x800 og lav kvalitet på skjermen på grunn av touchfunksjonene er det også begrenset hvor behagelig foto- og videoredigering hadde blitt på tx2.

For å trekke frem det mest positive med maskinen, er konstruksjonskvaliteten god.

Den er robust, og leddet til skjermen er velfungerende. Den gir et godt førsteinntrykk, og ser bra ut. Det følger med to batterier, og har begge bra holdbarhet.

Les også: HP tar i bruk neste generasjons batterier

Lite positivt

Dessverre er det også mye som ikke er bra med tx2, og for å ta med det viktigste har den en dårlig skjerm, ingen støtte for norsk skriftgjenkjenning, den både bråker som et uvær og blir ganske varm.

Les også: Overoppheting rammer HP-batterier

Alt dette bør styre de fleste potensielle kjøpere langt unna.

Det er altså ikke godt å si hvem som burde kjøpe HP Touchsmart tx2, man skal ha ganske spesielle behov for at denne maskinen skal være interessant.

Les hele testen av HP Touchsmart tx2 på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse