En liten førjulsglede

Klinikkoversykepleier Anne Amdam (nr. to f.h.) var takknemmelig for julekalenderene til de innlagte barna på Rikshospitalet, som ble overlevert av Vidar Akse, Linda Tran og Marius Hultin fra Ring Eiendom. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Jeg husker hvor mye det betydde med små lyspunkt da jeg lå på sykehus, sa tidligere kreftpasient Linda Tran, da 280 adventskalendere ble overrakt barneklinikken på Rikshospitalet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2007 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Gaustad: - Dette er stor stas for barna, sier Anne Amdam, klinikkoversykepleier ved barneklinikken på Rikshospitalet. Smilene var store da hun på vegne av sykehuset tok imot pappeskene med sjokoladekalendere fra Vidar Akse og Marius Hultin fra Ring Eiendoms meglerkontor på Tåsen og St. Hanshaugen.

- Vi jobber med å ta vare på det friske i de syke barna. Da er det hyggelig med slike ting som gjør at de får det litt mer som hjemme under sykehusoppholdet. Dette er kjempeflott og veldig hyggelig, smiler Amdam.

Det er sjette året på rad at meglerkontoret gir bort julekalendere til barn i nærområdet.

- Vi ønsker å gjøre noe for andre, og hvem husker vel ikke hvilket høydepunkt det var å få åpne en luke i julekalenderen da man var barn? Vi håper dette kan glede de innlagte barna, som ikke får ta del i julefeiringen hjemme, sier Akse.

Med på overleveringen var også tidligere ansatt i meglerkontoret, Linda Tran. Som 16-åring ble hun innlagt på Radiumshospitalet med kreft, hvor hun lå et halvt år. Tran, som nå er frisk, vet hva oppmerksomheten betyr for de syke barna.

- Jeg følte meg veldig liten og isolert da jeg lå på sykehus. Men jeg husker at jeg våknet på 17. mai og fikk en Lollipop. Først da klarte jeg endelig å smile igjen. Det var en liten ting, men det betydde så utrolig mye, forteller hun.

Eiendomsmeglerne skal dele ut 1200 julekalendere, og både Ullevål sykehus og Tåsen skolekorps, i tillegg til Rikshospitalet, får kalendere i år.

- Vi regner med å ha igjen et par hundre kalendere og de må vi få delt ut før 1. desember. Så dersom du vet om noen barn som kan trenge en adventskalender, må du ringe oss på 966 66 696 omgående, oppfordrer Akse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse