- En merkedag i Solemskogens 110-årige historie

Feiring i boområdet i skogen.

FOTO: Foto: Solemskogen Vel

For ikke lenge siden spratt boblekorkene på Sørbråten, nå feirer også Solemskogen at området endelig er «regulert».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2013 kl 08:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOLEMSKOGEN: Nylig ble reguleringsplanen for Solemskogen stadfestet av forrige miljøvernminister.

- Vi har fått en reguleringsplan som er både framtidsretta og robust. Vi er imponert over Miljøverndepartementets evne og vilje til å forvalte Markaloven på en balansert måte. En forvaltning som gir oss framtidstro og som sørger for å opprettholde de etablerte lokalsamfunnene, slik loven ønsker, var blant ordene i feiringstalen til velleder for Solemskogen, Tore Faller.

Solemskogen er det lille boområdet ovenfor Kjelsås, og som ligger i Lillomarka. Reguleringsplanarbeidet for området startet for flere år siden med en plan som skulle verne nedbørsområdet til Maridalsvannet og drikkevannet til Oslo. Etter at Markaloven ble vedtatt, så måtte også reguleringsplanen til vedtagelse i Miljøverndepartementet - les hele historien på vellets hjemmeside.

LES OGSÅ: STOR FEIRING PÅ SØRBRÅTEN

Råderett

Blant annet har vellets "fanesak" vært å få det tillatte bruksarealet i reguleringsplanen på et nivå på lik linje med lik bebyggelse i Oslo, og som nå er regulert til 325 kvadratmeter.

- Planen gir oss som bor her inne i Lillomarka råderett over egen eiendom. Det fine er at det ikke har gått ut over Markalovens hovedformål, nemlig å "fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelse og idrett". Derfor er denne planen balansert, sa han videre.

LES OGSÅ: SKILØYPENE GÅR IKKE GJENNOM HAGENE VÅRE

- Miljøverndepartementet har skapt ro i saken og fjernet et alvorlig konfliktområde, ikke minst på Sørbråten. Vi på Solemskogen vil benytte anledningen til å gratulere Sørbråten med sin reguleringsplan og samtidig takke for samarbeid i alle disse årene.

- Lettet og glade

- Etter så mye venting, uvisshet, utsettelser og skuffelser som har fulgt denne saken er vi i dag bare lettet og glade. Dette sørger for at vi får beholde denne hyggelige grenda i Lillomarka. Til glede for oss som bor her og til glede for de tusener som ellers bruker marka, sa også Faller.

- Dette er en av de store merkedager i Solemskogens 110-årige historie.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse