ANNONSE
Annonse

- En misforståelse

Bymisjonens dagtilbud for demente har fått avslag på videre drift

MISFORSTÅELSE: Byråd Aud Kvalbein (Krf) mener det er en misforståelse at Grønn Omsorg ikke får midler til videre drift. FOTO: Arkiv

Siden 2009 har Kirkens bymisjon drevet dagtilbud for demente på Skjerven gård. Tilbudet står i fare for å bli lagt ned. - En misforståelse, sier eldrebyråden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: Pilotprosjektet "Grønn Omsorg" ble åpnet med både statsråder, byrådsleder og ordfører tilstede, men nå kan dementtilbudet på Skjerven gård bli lagt ned.

"...I januar forlenget eldrebyråden i Oslo finansieringen av tilbudet til ut april 2012, men nylig fikk Kirkens Bymisjon melding om at prosjektet ikke får full finansiering for videre drift etter dette. Kirkens Bymisjon vil derfor drive tiltaket for egne midler ut sommeren..." står det blant annet på nettsidene til bymisjonen, og videre at prosjektet har " høstet mange lovord fra fagmiljøer og pårørende".

LES OGSÅ: "Trist for alle parter"

- Glimrende eksempel

- Et glimrende eksempel på et godt fungerende tiltak for hjemmeboende personer med demens. Derfor er det fortvilende at vi må bruke mye tid og krefter på å overbevise Oslo kommune om at dette er et tiltak for framtida, sier Johannes Heggland, konstituert generalsekretær i Kirkens Bymisjon, til nettsiden.

Pårørende Gro Knutsen er også sitert.

- De (journ. Anm. ekteparet Bakke) er rause, inkluderende og tålmodige. De forholder seg aktivt til brukerne gjennom meningsfylte aktiviteter som hører gården til. Dette har vært helt avgjørende for at jeg skal kunne falle til ro og være til stede i mitt eget liv, sier blant annet Knutsen til nettsiden.

Er det håp?

Men ifølge byråd for eldre- og sosiale tjenester, Aud Kvalbein (Krf) , er avslaget "en misforståelse".

LES OGSÅ: "Trist for alle parter".

- Grønn Omsorg er et tre-årig prosjekt som ut fra tidligere avtaler gikk ut i desember 2011. Kirkens Bymisjon har fått direkte-bevillinger i kommunens budsjett i disse årene, og avgjørelsen om videreføring av prosjektet ble utsatt av tidligere byråd, sommeren 2011, sier byråd Kvalbein, og som oppfatter tiltaket som "spennende"

- Nå foretar jeg en gjennomgang av tiltakene overfor demente i Oslo. Jeg er også opptatt av de føringene som regjeringen har i sin Demensplan 2015. Jeg vil nå at vi skal ha en helhetlig plan for demensarbeidet i byen.

- Det er en misforståelse å si at Grønn Omsorg har fått avslag på videre drift. Jeg har sørget for at Grønn Omsorg får midler til videre drift ut april i år mens vi foretar de nødvendige gjennomgangene av demenstiltakene og ser på en helhetlig tilnærming, ifølge byråden .

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse