Sogn får Benjaminprisen 2008: – En modig avgjørelse av juryen

Sogn vant prisen på grunn av sitt arbeid med fredlig konfliktløsning og fredsmekling. Her er elevråd og meklere under vennskapsuken i høst: Oline Lima, Hélen Feleke og Therese Løvli (bak). Ricky Myhre, Pia Eide og Ole-Christian Bjerke Tuverud (foran). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fredag ble det kjent at Sogn videregående mottar Benjaminprisen for 2008. Rektor på Sogn synes juryen har tatt en modig avgjørelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2009 kl 10:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SOGN: Det er en strålende fornøyd rektor Nordre Aker Budstikke får tak i fredag morgen, rett etter at pressemeldingen om Benjaminprisen har gått ut fra Utdanningsdirektoratet.

Litt sprekkeferdig også. I rundt en uke har hun visst at Sogn skole vil motta Benjaminprisen for sitt arbeid med fredlig konfliktløsning og konfliktmekling, uten at hun har kunnet fortelle det til noen.

LES OGSÅ: Teambuilding i stor skala

Mottas med respekt

Nå kan hun endelig ta bladet fra munnen.

– Er det ikke flott!? Vi er kjempestolte og så fornøyde. Vi mottar prisen med respekt, sier rektor ved Sogn videregående, Elin Stavrum, til Nordreakerbudstikke.no.

– Jeg har bare vært her i to år, men jeg har sett hvilke langsiktig arbeid skolen har lagt ned i å skape et miljø fritt for vold, sier hun.

Benjaminprisen deles ut til minne om 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept av nynazister i Oslo 26. januar 2001.

– En imponerende vilje

Utdanningsetaten fremhever i sin begrunnelse at elevene ved Sogn trenes i dialog og kommunikasjon, ferdigheter som er avgjørende for å demme opp for misforståelser og fordommer.

– Rasisme skal ikke tolereres i den norske skolen. Sogn videregående skole er uredde og viser en imponerende vilje for å ta tak i denne vanskelige problemstillingen. Andre skoler kan lære mye av dette, sier statsråd Bård Vegar Solhjell, i en pressemelding.

Bilde av miljøutfordringer

Elin Stavrum syntes de hadde en god søknad i år, spesielt med tanke på at arbeidet deres med konfliktmegling involverer så mange, og tenkte derfor at de hadde en god mulighet til å få prisen.

Men hun synes juryen tok en modig avgjørelse ved å gi Benjaminprisen til Sogn.

– Offentligheten har et bilde av Sogn som en skole med miljøutfordringer, og det er også dette bildet media har villet formidle spesielt, sier Stavrum.

– Jeg håper denne prisen kan bety at folk vil se på Sogn på litt flere måter, sier hun.

Mange tar kontakt

Sogn-rektoren forteller at det er mange som tar kontakt med skolen for å høre mer om konfliktmeglingsprosjektet deres. Hun håper denne prisen kan bidra til at flere skoler følger etter.

– Denne prisen betyr jo ikke at vi har løst alle problemer. Men de utfordringene vi har med å skape et godt skolemiljø har man jo på alle skoler, sier hun.

– Jeg håper denne prisen fører til at andre skoler kan være oppmerksomme på det vi gjør, med skolemekling som en metode for å utvikle et godt skolemiljø, sier Stavrum.

Prisen deles ut på Sogn videregående på tirsdag 27. januar kl. 12.00-13.00. Følg med på www.nordreakerbudstikke.no for reportasje og bilder fra utdelingen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse