ANNONSE
Annonse

En ny vår på Tåsen

Etter 29 år har Guro Fjell brettet sammen blomsterpapiret på Tåsen for godt. Men butikken blomstrer fortsatt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2010 kl 11:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Tåsen Blomster drives videre av Elisabeth Larsen. Hun har jobbet hos Guro Fjell i tre år, og har ti års erfaring i yrket, med mesterbrev og er utdannet blomsterdekoratør og botanisk designer.

– Å overta etter Guro er som å hoppe etter Wirkola, sier Larsen.

Lang historie

Guro Fjell overtok blomsterbutikken i underetasjen på Tåsen senter 1. april 1981. Da hadde den lille faghandelen allerede holdt hus i lokalene siden 1964. Fjell hadde vært sjef i en blomsterbutikk i byen på 1970-tallet. På Tåsen fikk hun sitt eget.

– Det var ganske annerledes her da jeg tok over. Det var jo før senteret ble overbygd, minnes hun.

– Men også handlemønsteret er endret. Nå kan man kjøpe blomster i matbutikker, bensinstasjoner og kiosker. Tradisjonen med «helgeblomsten», den folk kjøpte på fredag for å ha i helgen, er det slutt på. Det vi som fagbutikk kan stille med er en helt annen kvalitet og kunnskap. Vi er jo utdannet i dette, sier Fjell.

Faste kunder

Guro er et kjent ansikt for mange. Det å kjenne kundene og kunne slå av en prat om alt og ingenting er viktig for en lokalbutikk, mener hun.

– Jeg har hatt kunder som kom sammen med mødrene sine da de var store, sier Fjell og viser med hånden mot gulvet.

– Og fortsatt kommer de igjen, nå uten mødrene sine, smiler den tidligere blomsterhandleren.

– Jeg vil takke for lojaliteten mange har vist butikken gjennom alle disse årene. Nå håper jeg at Elisabeth får oppleve det samme, sier Fjell, og kikker på arvtakeren.

Larsen lover at kvalitet fortsatt vil stå i høysetet. I påsken pusset hun opp lokalet, og «nyåpningen» fant sted 7. april.

– Men jeg vil kanskje ha et litt mer moderne preg, sier Larsen.

Hun har tidligere drevet sitt eget firma, et blomsterverksted med leveranse til bedrifter. Å rette seg mot firmaer i lokalmiljøet er noe hun vil fortsette med også i driften av blomsterbutikken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse