Test: Samsung U800 Soulb: En treskalle på SMS

Ordboken nekter å forbli deaktivert som standard.

Samsung U800 Soulb ser bra ut, men irriterer.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tastene er velplasserte, men litt harde og flate.

Se bildet større

Kameraet er ingenting å skrive hjem om.

Se bildet større

Er slank og lekker.

Se bildet større

PEN SAK: En slank og sexy metallmobil - med klare svakheter innefor panseret.

AMOBIL.NO: For å ta det største irritasjonsmomentet først: Dersom du vil deaktivere ordboken, må du gjøre det hver bidige gang du skriver en tekstmelding

Tidligere har det vært mulig å deaktivere ordboken som standard i innstillingsmenyen, men denne muligheten er nå fjernet.

Ordboken fungerer forøvrig heller ikke helt optimalt. I stedet for å trykke mellomrom når du har funnet ordet, må du bruke et ekstra tastetrykk på å bekrefte det innen tre sekunder.

I tillegg må du viske ut hele ordet dersom du valgte feil ord, i stedet for å kunne gå tilbake og redigere det slik som på mobiler fra for eksempel Nokia og Sony Ericsson.

Les også: Ordboken blir enda smartere

Det hjelper ikke at tastene i tillegg er litt i hardeste og trangeste laget.

Talekvaliteten er heller ikke den beste. Motparten får nemlig litt skarp stemme, og det høres ikke helt naturlig ut.

Disse ulempene berører nok de aller fleste som er ute etter en mobiltelefon til daglig bruk. Resten av ulempene går nok an å leve med for de aller fleste.

Dårlig ordbok

Samsung har fokusert på design når de laget U800 Soulb, og har blant annet slanket telefonen grundig i forhold til storebroren U900 Soul, og nykommeren er rett under en centimeter tykk.

Her finner du testen av Samsung U900 Soul

Mye av telefonen er laget i børstet metall, noe som gir en god kvalitetsfølelse. Her er der rett og slett mye god design for pengene.

Dessverre har ikke god design alt å si. Uansett hva du vil ha ut av en mobiltelefon, kommer du nok til å møte ett eller annet irritasjonsmoment. Telefonen feiler nemlig i større eller mindre grad på veldig mange områder.

Les også: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Ikke noen kamerakonge

Kameraet til U800 er absolutt ikke i toppsjiktet, og bildene blir litt kornete og udetaljerte. For en telefon i denne prisklassen som er så tynn, ville vi imidlertid ikke forventet så mye mer.

Bildene blir helt greie om de tas i dagslys og du nedskalerer de en god del, og kan absolutt brukes til å ivareta noen minner selv om du ikke kan ersatte kompaktkameraet med U800.

MP3-spilleren duger fint til en treningsøkt, men lydkvaliteten er ikke god nok for den litt mer kresne. Lydbildet er litt flatt og det er mye bakgrunnsstøy i rolige partier.

Nettleseren er heller ikke noe god. Til enkel surfing på små nettsider og mobiltilpassede sider fungerer den greit, men til surfing på større nettsider duger den ikke.

Ikke bare mørke skyer

På den lyse siden, har U800 en brukervennlig og ryddig meny, greie planleggingsfunksjoner og mye teknologi.

For eksempel har den både super-3G og Edge, slik at du kan surfe i gode hastigheter overalt hvor det er dekning i mobilnettet. Dette setter du spesielt stor pris på om du bruker mobilen som modem til PC-en når du er på farten.

Batterilevetiden er rett under gjennomsnittet, og absolutt noe vi kunne leve med i testperioden. Vi målte den til 4 timer taletid i 3G-nettet.

Det finnes en haug med bedre mobiltelefoner i prisklassen til U800, men de fleste alternativene har en mindre stilfull design. Noen unntak kan være Nokia 5310 som har en langt bedre MP3-spiller og en lavere pris, eller Sony Ericsson W890i som også er laget i metall.

Her finner du testen av Nokia 5310

Les også testen av Sony Ericsson W890i

Vil du ha en trykkskjerm på kjøpet, kan du se på LG KF700.

Les også testen av LG KF700

På Amobil.no finner du hele testen av Samsung U800 Soulb

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse