- En veldig tung dag

Slik beskriver statsministeren dagen etter at det ble bekreftet at de fem offiserene døde.

Statsminister Jens Stoltenberg forteller om en tung dag, etter at det ble bekreftet at alle de fem offiserene er omkommet. Foto: Arkivfoto

En svært tung dag preget av dyp sorg. Slik beskriver statsministeren dagen etter at det ble bekreftet at de fem offiserene døde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2012 kl 14:25

OSLO: - Det er med dyp sorg jeg har mottatt den endelige beskjeden om at de fem offiserene er bekreftet omkommet i flyulykken i Sverige, sier statsminister Jens Stoltenberg, i en pressemelding søndag ettermiddag.

Lette i to døgn

Det var torsdag ettermiddag at beskjeden kom om at et Hercules-fly med fem norske offiserer ombord var savnet i nærheten av Kebnekaise i Nord-Sverige.

Etter an massiv leteaksjon i drøyt to døgn, ble det sent lørdag ettermiddag bekreftet at de fem offiserene er omkommet. Fire av de fem er bosatt i Oslo.

LES OGSÅ: Gir opp håpet om å finne overlevende etter Hercules-ulykken

Føler med pårørende

- Selv om dette er en tung dag for oss alle, er den selvsagt aller tyngst for de som har mistet sine nærmeste. Vi føler veldig med dem som er berørt av dette. Det er også mange i Forsvaret som kjente offiserene veldig godt. Dette går inn på oss alle, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Redningsmannskapene hadde lenge håp om å finne de fem i live, men lørdag ble det altså funnet levninger i ulykkesområdet. Kort tid etter ble det bekreftet at alle fem er omkommet.

Søndag ettermiddag ble det arrangert en minnemarkering for de fem på Evenes flyplass i Narvik.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon