- En ytterst potent Gud!

Sterke saker i Grefsen kirke

sterke: - Sterke saker i Grefsen kirke onsdag 23. mai, ifølge kantor og musikals leder for Kammerkoret Utsikten, Erlend Fagertun. FOTO: FOTO: Arkiv

"Sterke saker" i Grefsen kirke: - Om en ytterst potent Gud, som belønner sine tilhengere og svinger sverdet mot sine fiender! ifølge kantor Erlend Fagertun.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2012 kl 19:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Onsdag 23. mai inviterer Kammerkoret Utsikten til barokkonsert i Grefsen kirke, med Georg Friedrich Händels verk «Dixit Dominus».

- Denne musikken er det første verket av Händel som er bevart. Han skrev verket i Italia, og den første fremførelsen kom i 1707, da Händel var 22 år gammel. Musikken er skrevet i klassisk barokk stil, for strykeorkester, solister og femstemt kor, forteller kantor og musikalsk leder for koret, Erlend Fagertun.

- Sterke saker

- Teksten er hentet fra det gamle testamentet, og er sterke saker. Her får vi høre om en ytterst potent Gud, som både belønner sine tilhengere og svinger sverdet mot sine fiender, sier Fagertun

Orkesteret består av profesjonelle musikere, verket blir som nevnt sunget av Kammerkoret Utsikten, men også med innslag fra egne solister i tillegg til mezzosopranen Signe Sannem Lund.

- Viktig å strekke seg

- Dette verket er av forholdsvis høy vanskelighetsgrad, men veldig morsomt både å synge og høre på. Og ikke minst er et viktig for oss å strekke oss mot nye mål, sier Fagertun, som oppfordrer folket til å sette av onsdagskvelden til en time i "høybarokkens tegn" - konserten starter kl. 20.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse