Klart for ny Land Cruiser: Enda råere i terrenget

 

Land Cruisers toppmodell har også adaptive støtdempere (AVS) som motvirker krenging og har høydejusterbar luftfjæring bak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2009 kl 12:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

NY: Nå er Toyota Land Cruiser snart klar for norske veier.

Land Cruiser er et begrep blant 4x4-entusiaster. Dessuten går det knapt en dag uten at bilen dukker opp i TV-reportasjer fra konfliktområder rundt om i verden.

Nå kommer Land Cruiser i en fornyet utgave, som til forveksling ser ut som forgjengeren. Men Toyota lover mer raffinert teknikk.

Det uavhengige wishbone hjulopphenget foran og det bakre multi-link opphenget er utstyrt med en ny elektronisk styring (Kinetic Dynamic Suspension system - KDSS).

Les også: Populær sliter i ny drakt

Råere i terrenget

Enda bedre fremkommelighet loves også, blant annet gjennom en ny ”Multi-terreng”-funksjon med terrengmonitor og fire kameraer, styrevinkel-display og Crawl Control.

Nye Land Cruiser blir tilgjengelig i to motoreralternativer: En 127 kW/173 hk 3.0 liter firesylindret turbodiesel på 205 kW/249 hk.

Eller en 4.0 liter Dual VVT-i V6 bensinmotor. CO2-utslippet skal være redusert med 12 prosent på begge motorene. Turbodieselen skal ha et mulig forbruk på 0,81 liter pr mil - med et CO2 utslipp på 214 g/km ved kombinert kjøring.

Lavskattet varebil

Til tross for størrelsen har Land Cruiser historisk sett solgt svært godt i Norge

— som lavskattet varebil på grønne skilt.

I år har finanskrisen også rammet Land Cruiser, og sendt salget med fra 948 til 332 enheter i årets første ti måneder, sammenlignet med samme periode i fjor.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse