Sniktitt: HTC Touch Pro 2

Enda råere skjerm

Touch Pro 2 (til høyre) er ganske mye større enn forgjengeren Touch Pro (til venstre) (Foto: Einar Eriksen)

En av fjorårets skarpeste skjermer er blitt enda bedre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2009 kl 15:35

AMOBIL.NO: HTC Touch Pro 2 er blitt 10 gram tyngre enn forgjengeren, men skjermen har vokst fra 2,8 tommer til 3,6 tommer, noe som fører til at oversikten er veldig mye bedre enn før.

Dermed har det blitt enda lettere å håndtere e-post og surfe på nettet, og du trenger ikke lenger velge mellom Pro med fulltastatur eller Touch HD med stor skjerm uten fulltastatur. Touch Pro 2 har nemlig begge deler.

Nå har skjermen også WVGA-oppløsning i stedet for VGA, og har altså fått flere piksler i bredden. Den nye oppløsningen er 800 x 480 piksler, noe som er en enorm pikseltetthet som fører til et sylskarpt skjermbilde.

Sjekk vår sammenligning av funksjoner

Les også vår test av HTC Touch Pro

En kamuflert konferansetelefon

Touch Pro 2 har også en del fete finesser for den dings-febrile forretningsmann: Sitter du i en telefonsamtale og legger telefonen på bordet med skjermen nedover, slår den seg automatisk over i høyttalermodus og blir en konferansetelefon.

Telefonen har fått en stor høyttaler på baksiden for dette, i tillegg til en egen mikrofon.

En annen hendig funksjon er at telefonen har en sensor inn mot øret ditt. Når du tar mobillen bort fra øret, slår skjermen seg på automatisk og du får frem tastaturet.

Dette gjør langt enklere å ringe til kundeservice eller andre automatiserte tjenester der du må taste inn tall på telefonen.

Les også: Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2

Mindre knotete

Touch Flo 3D er HTCs løsning for å gjøre Windows-menyene mer fingervennlige. Dette er et lite menysystem som ligger på toppen av Windows Mobile, og har store ikoner for å gjøre det enkelt å bruke mobilen uten å plukke frem pekepennen.

Dette systemet har vi likt svært godt i tidligere tester, og nå har det blitt enda litt bedre.

I Touch Flo 3D-menyen i Touch Pro 2 finner du nå kalenderen i et nytt utseende som er langt mer fingervennlig enn den som er i Windows Mobile fra før. Videre finner du også en egen post for aksjekurser.

Les også: Endelig Touch Flo-kalender

Noe som har irritert oss med Touch Pro og Touch Diamond, er den knotete alarminnstillingen. Ikonene er nemlig altfor små. Nå har HTC lagt inn en egen klokke- og alarm-grensesnitt som gjør innstillingen mye enklere.

I tillegg har HTC laget en egen startmeny og en innstillingsmeny. Du skal med andre ord gå langt inn i systemet før du i det hele tatt finner noe gjenkjennbart fra Windows Mobile.

Les hele saken på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon