Sniktitt: HTC Touch Pro 2: Enda råere skjerm

Touch Pro 2 (til høyre) er ganske mye større enn forgjengeren Touch Pro (til venstre) (Foto: Einar Eriksen)

En av fjorårets skarpeste skjermer er blitt enda bedre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2009 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tastaturet på Touch Pro 2 er større enn på forgjengeren.

Se bildet større

HTC Touch Pro 2

Se bildet større

BUSINESS: HTC Touch Pro 2 kommer med en konferanse-funksjon som skjerper profilen som forretningsmobilen.

AMOBIL.NO: HTC Touch Pro 2 er blitt 10 gram tyngre enn forgjengeren, men skjermen har vokst fra 2,8 tommer til 3,6 tommer, noe som fører til at oversikten er veldig mye bedre enn før.

Dermed har det blitt enda lettere å håndtere e-post og surfe på nettet, og du trenger ikke lenger velge mellom Pro med fulltastatur eller Touch HD med stor skjerm uten fulltastatur. Touch Pro 2 har nemlig begge deler.

Nå har skjermen også WVGA-oppløsning i stedet for VGA, og har altså fått flere piksler i bredden. Den nye oppløsningen er 800 x 480 piksler, noe som er en enorm pikseltetthet som fører til et sylskarpt skjermbilde.

Sjekk vår sammenligning av funksjoner

Les også vår test av HTC Touch Pro

En kamuflert konferansetelefon

Touch Pro 2 har også en del fete finesser for den dings-febrile forretningsmann: Sitter du i en telefonsamtale og legger telefonen på bordet med skjermen nedover, slår den seg automatisk over i høyttalermodus og blir en konferansetelefon.

Telefonen har fått en stor høyttaler på baksiden for dette, i tillegg til en egen mikrofon.

En annen hendig funksjon er at telefonen har en sensor inn mot øret ditt. Når du tar mobillen bort fra øret, slår skjermen seg på automatisk og du får frem tastaturet.

Dette gjør langt enklere å ringe til kundeservice eller andre automatiserte tjenester der du må taste inn tall på telefonen.

Les også: Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2

Mindre knotete

Touch Flo 3D er HTCs løsning for å gjøre Windows-menyene mer fingervennlige. Dette er et lite menysystem som ligger på toppen av Windows Mobile, og har store ikoner for å gjøre det enkelt å bruke mobilen uten å plukke frem pekepennen.

Dette systemet har vi likt svært godt i tidligere tester, og nå har det blitt enda litt bedre.

I Touch Flo 3D-menyen i Touch Pro 2 finner du nå kalenderen i et nytt utseende som er langt mer fingervennlig enn den som er i Windows Mobile fra før. Videre finner du også en egen post for aksjekurser.

Les også: Endelig Touch Flo-kalender

Noe som har irritert oss med Touch Pro og Touch Diamond, er den knotete alarminnstillingen. Ikonene er nemlig altfor små. Nå har HTC lagt inn en egen klokke- og alarm-grensesnitt som gjør innstillingen mye enklere.

I tillegg har HTC laget en egen startmeny og en innstillingsmeny. Du skal med andre ord gå langt inn i systemet før du i det hele tatt finner noe gjenkjennbart fra Windows Mobile.

Les hele saken på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse