Endelig kan hun se godt igjen

Dorcos har et syn med minus 9. Karoline Evandt tryllet frem både briller og et stort smil hos skolejenta, som nå kan følge undervisningen. FOTO: Specsavers

Uken i Tanzania nærmer seg slutten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2017 kl 11:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/TANZANIA:Vår uke i Tanzania nærmer seg slutten, og natt til lørdag reiser vi hjem til slaps og snø. Mange spør oss om hvordan ting er i Norge, men bare ler når vi forteller om minusgrader og mørketid. Overgangen fra Norge til Tanzania har vært stor, og det har blitt lange og varme dager.

Vi tar alle forholdsregler, men det har likevel blitt noen hyppige dobesøk for enkelte fra teamet vårt. Ingen nevnt, ingen glemt.

LES OGSÅ: Endelig på plass!

Se bildet større

Nå kan Fatma endelig se skikkelig. Hun fikk briller under Specsavers Eyecamp i Tanzania. FOTO: Specsavers

Desto større respekt for dem som gjennomfører lange dager i Eyecampen, uten å være helt i form og med utslett på armene etter å ha slumset med solkremen.

Det blir mange hjertelige håndtrykk og klemmer i Kimbu Hospital. Og store smil når man får briller for første gang. Idag ble det stor oppstandelse i køen. Tanzaniere har ikke noe imot å vente mange timer på en synsundersøkelse, men har nok et litt annet forhold til det å stå i kø.

LES OGSÅ: Måtte takle at strømmen forsvant
Vi hjelper så mange som mulig, men det er umulig å gjennomføre synsundersøkelse på absolutt alle som kommer hver dag. Da vi ankom sykehuset om morgenen, tøt det nærmest ut mennesker fra alle kriker og kroker.

Se bildet større

Optometri-student Cecilie Riise-Røraas takler at pågangen er stor for å få en synsundersøkelse. FOTO: Specsavers

Det er lett å ha sympati for desperasjonen etter å komme til en synsundersøkelse, når optikere knapt er å oppdrive i landet med nærmere 50 millioner innbyggere.

LES OGSÅ: Sterke inntrykk i trykkende hete

Idag har det vært mange solskinnshistorier. Dorcos på 15 år går på skolen, og ble målt til minus 9 under synsundersøkelsen! Det vil si at hun er ute av stand til å følge med på undervisningen. Bare tenk deg selv: Du hører hva som foregår ved tavlen, men du kan ikke se hva som skjer. Dorcos fikk briller med den nokså spesielle styrken, og nå kan hun endelig holde tritt med resten av klassen sin.

Ikke rart at Karoline ved Specsavers Arendal, felte noen tårer da den arme jenta fikk brillene på plass.

Slike historier gjør noe med oss alle. Vi vil så gjerne hjelpe alle som kommer, og brillene som leveres inn til en av de 75 butikkene våre, bidrar til å kunne gjøre det mulig.

På fredag har vi siste mulighet for å finne en ny eier til Sigurd Solliens briller. TV-personligheten fra Kjelsås, har gitt bort et par kule briller som vi helt sikkert skal finne en god mottaker til.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse