Endelig oppussing

Nå skal endelig omsorgsboligene i Neptunveien 24 på Kjelsås pusses opp. Foto: Kristin Tufte Haga

Omsorgsboligene i Neptunveien 24 har lenge sett "slitne" ut. Men nå skal husene rehabiliteres.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: I Neptunveien 24 på Kjelsås ligger bydelens omsorgsboliger for psykisk utviklingshemmete og funksjonshemm ete. Nordre Aker bydel leier omsorgsboligene av det kommunale foretaket Boligbygg, som eier og drifter bygningen. Husene ser ganske så slitne ut – i hvert fall fra utsiden, og har gjort det en god stund. Men nå skal de ifølge Boligbygg pusses opp.

Fuktskader

– Boligbygg overtok Neptunveien 24 i forbindelse med den store eiendomsreformen i Oslo kommune i 2004. Da var bygget i dårlig stand, med blant annet store fuktskader og fasader som flasset av, forteller kommunikasjonsrådgiver i Boligbygg, Else Merete Guntveit, og legger til at husene ble bygget på begynnelsen av 1990-tallet.

– Det første Boligbygg gjorde etter overtakelsen, var å drenere rundt hele bygget for å stoppe fuktskadene med vann som trakk inn i kjelleren. Det var det som hastet mest. Nå er det altså fasadene som står for tur – fasadearbeidet vil bli igangsatt i 2009, sier hun.

Ventilasjon– Allerede etter få år var husene i langt dårligere stand enn de burde vært. Boligbygg ser frem til å få pusset opp – i dag ser eiendommen forfallen ut, sier Guntveit, som forteller at også ventilasjonsanlegget for husene skal vurderes.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse