Endelig på plass

Endelig er Specsavers-teamet på plass i Tanzania. FOTO: Philip Reiler

Etter at forsinkelser på Gardermoen satte en midlertid stopper for den videre ferden fra Istanbul til Tanzania, er nå team Specsavers på plass i Dar es Salaam. Vår mann fra Grefsen, Philip Reiler blogger videre for Nordre Aker Budstikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2017 kl 11:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Gjesteblogger om Eyecamp

Philip Reiler er gjesteblogger i Nordre Aker Budstikke denne uken, for å skrive om sine opplevelser under Specsavers årlige Eyecamp, der tusenvis av briller fraktes fra deres kunder og helt frem til Tanzania. Tre optikere og en optikerassistent sørger for å gjennomføre synsundersøkelser i det som er et av verdens fattigste land, med stor mangel på god synshelse.

Endelig er vi på plass for å gi synsundersøkelser og dele ut tusenvis av briller.

Mange tusen nordmenn ønsker å gjøre noe for å hjelpe dem som ikke har råd eller mulighet til optiker eller et par briller. I fjor høst oppfordret Specsavers sine kunder til å sende inn briller som de ikke bruker lenger, slik at de kan komme noen andre tilgode i Tanzania.

Et par briller kan bidra til at man er i stand til å kunne jobbe og forsørge seg selv og sin familie.

LES OGSÅ: Blogger om briller

På fredag sjekket vi inn våre enorme hockeybager, fylt med flere tusen briller og solbriller. Turkish Airlines stilte med ekstra bagasjekvote, og på Gardermoen ble vi møtt av noen hyggelige representanter fra flyselskapet. Dessverre gjorde en forsinkelse på Gardermoen at vi ikke rakk neste fly fra Istanbul til målet vårt i Dar es Salaam.

LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Med det ble vi ett døgn forsinket. Da vi omsider landet, slo heten imot oss som en bakerovn. I skrivende stund er det en temperaturforskjell på 28 grader mellom Grefsen og Dar es Salaam. Storbyen har nesten like mange innbygger som hele Norge.

Med nesten fem millioner mennesker er det tett trafikk og overfylte busser hvor enn man snur seg.

Kontrastene er store til Oslo, med lukter og lyder som en bare finner i Afrika. Med bare 20 optikere sier det seg selv at behovet for hjelp er stort. Imorgen starter første dag av Specsavers Eyecamp, og da skal vi til et sykehus én times kjøretur fra storbyen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse