Endelig snø og ski

Vinteren er kommet til marka.

Gry Jeanett Henriksen og samboer Runar Sanni tok første skituren hittil i vinter, i marka mandag kveld. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

Det kom noe snø søndag og noe snø mandag. Nok til at flere fant frem langrennskiene og dro innover i marka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.12.2013 kl 16:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nå går det faktisk an å gå på ski innover i marka, fra Kjelsås ihvertfall. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Endelig snø og ski. Med selvoppgåtte løyper og nesten på kanten lite snø, så var det likevel flere som testet langrennskiene fra Kjelsås og innover, både søndag og  mandag.

Hege Tjøgersen fra Kjelsås  (46) går mye på ski, og har allerede startet sesongen på Sjusjøen.

- Der har det vært mulig å gå på ski en stund, og forholdene har vært veldig bra. Nå blir det spennende med første prøveturen i marka her ved Kjelsås denne sesongen, sier Hege mandag kveld.

- Jeg tenker jeg går en rundt en mil nå, legger Hege til, som for øvrig også trener seg frem til Marcialonga-rennet i 2014.

Hun har nok allerede grunnlaget i orden, i unge dager var Hege også på juniorlandslaget i langrenn.

Blir snøen liggende? Se værvarselet for Oslo her

Inspirert av Eirik Brandsdal

Men det er også andre som går fort i løypa på Kjelsås, ikke minst landslagsløper og lokalhelt Eirik Brandsdal, som vant årets første verdenscuprenn.

- Eirik Brandsdal er nok forbilde og til inspirasjon for både meg og mange andre her på Kjelsås. Ingen tvil om at han har betydd mye for langrennsporten her i området, sier Hege, før hun feier klassisk innover løypa, med «grusskia», vel og merke.

Les også: Lager snø så spruten står

Sparket fra med spark i magen

Gry Jeanett Henriksen (27) fra Kjelsås er syv måneder gravid, men det hindret henne ikke fra å prøve langrennsskiene i marka, for første gang i år.

- Jeg er veldig glad jeg fikk med meg Runar ut på skitur i kveld, jeg må bare ut og gå når jeg ser snøen ligge der, sier Gry.

Sammen med samboer Runar Sanni (32) dro de innover løypa fra Midtoddveien, og over i lysløypa mot Langsetløkka.

- Det var litt lite snø noen steder, men generelt gikk det veldig bra. Vi møtte også flere andre på ski. Kommer det ikke mer snø på en stund, så stopper ikke det oss fra å prøve igjen, sier Runar.  

- Det var utrolig deilig å gå på ski igjen, en herlig følelse å gli innover løypene. God gli hadde vi virkelig, er samboerparet enige om.

Og de hadde jo også med seg en tredjeperson på tur,

- Babyen sparket litt mens jeg gikk, jeg tror den likte å gå på skitur, ler Gry Jeanett da avisen snakker med paret på telefon i etterkant av turen.

Les også: Skogsmaskinen sank i myra

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse