Endelig tilbake i skolegården

Dypt savnet: Klatrestativet på Kjelsås skole.

Overrekkelse: Mandag åpnet klatrestativet, her Undervisningsbyggs representant og rektor Mette Rasmussen. FOTO: Magnus Køber

Dypt savnet: Klatrestativet på Kjelsås skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2013 kl 14:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bra: - Like bra som det gamle, sier Sondre om det nye klatrestativet i Kjelsås skolegård. FOTO: Magnus Køber

Se bildet større

POPULÆRT: Det nye klatrestativet er populært, her fra åpningen på mandag. FOTO: Magnus Køber

KJELSÅS: Høsten 2012 sto «nye» Kjelsås skole ferdig - rehabilitert og utbygget. Elevene flyttet inn på den nye skolen, men det var noe som manglet; Det gamle klatrestativet var borte, det ble fjernet i forbindelse med byggearbeidene.

Etter det avisen kjenner til, tok foreldrearbeidsutvalget (FAU) tak i saken. Etter noe frem og tilbake, så kom til slutt gladmeldingen om at det ville bli satt på plass et nytt klatrestativ på skolen.

Dette ble mulig ved et spleiselag mellom Undervisningsbygg, foreldrearbeidsutvalget (FAU) og bydel Nordre Aker.

Spleiselag

Undervisningsbygg kan fortelle at klatrestativet har kostet 1,2 millioner kroner.

- En million kroner er belastet det opprinnelige byggeprosjektet. Oppføring, montering, grunnarbeider og å bygge et sikkert underlag inngår i prisen, kan informasjonsansvarlig i Undervisningsbygg, Marit Thorsen, fortelle.

Videre bidro FAU med kroner 250.000, også inkludert kroner 80.000,- i støtte fra bydel Nordre Aker.

- Like bra som det gamle

Det var nok mange veldig glade barn som kunne ta i bruk det nye klatrestativet på skolen, ryktene går om «kø» av elever som vil klatre og ha det gøy. Som Sondre Nesheim Køber (8), fra fjerde trinn.

- Jeg savnet klatrestativet veldig mye, da skolen åpnet igjen etter byggingen. Så bra at vi fikk et nytt ett. Dette er like kult som det gamle. Man blir litt sliten av å henge rundt i spindelveven med armene, men det er jo veldig gøy også, ifølge Sondre, som ellers synes Kjelsås skole er en fin skole å gå på.

Fadder

- Jeg trives her på skolen. Gym er jo veldig gøy, og så liker jeg jo å leke i friminuttene. Og nå er vi på fjerde trinnet faddere for de på første trinnet. Jeg er fadder for en gutt, det er veldig fint å være fadder, synes Sondre.

Til glede for alle

Rektor Mette Rasmussen er også glad for at et nytt klatrestativ er på plass.

- Siden vi flyttet inn i vårt nye/rehabiliterte skolebygg har elevene savnet et klatrestativ. Foreldrene ved Kjelsås skole engasjerte seg i saken, og sammen med Undervisningsbygg og bydel Nordre Aker har klatrestativet blitt en realitet til glede for alle. Vi takker alle som har engasjert seg og gjort dette mulig, sier Rasmussen.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse