Kinesisk student fikk gjeveste prisen: Energisk kappløp på Sogn

F.v. SiOs Jonn Eggerud, Aslak Maurstad fra sykkelsponsor Sport 1 Hasle, sykkelvinner Dan Li, husvert på Sogn Marthe Sem, Natur og Ungdom-leder Ingeborg Gjærum, og kinovinner Pål Tobiassen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Da Oslo-studentene ble utfordret til å gjøre hverdagen mer miljøvennlig, var ikke beboerne i Sogn studentby vonde å be.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2009 kl 12:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SOGN: For å inspirere studentene til en mer energivennlig hverdag, arrangerte Studentboligene konkurransen "Energikappløpet 2009" fra 1. januar til 1. april. Her konkurrerte ni studenthus og -byer om å bruke minst mulig strøm.

Mens Bjerke- og Ullevål studenthus kom på henholdsvis andre og tredjeplass, viste resultatene at det var Sogn studentby som hadde vært flinkest i klassen til å spare energi. Ingen av studentbyene reduserte sitt faktiske strømforbruk, men som en følge av kampanjen er veksten lavere enn før.

Sykkel til den beste

Leder av Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, tok selv turen til Sognsveien 85 for å gratulere beboerne i Oslos mest "energibevisste" studentby.

- Jeg syns dette er et veldig stilig tiltak. Det viser hver enkelt at de har noe å bidra med. Jeg håper dette kan bli et årlig arrangement og at vi fremover kan se at energiforbruket faktisk går ned. Jeg syns også Studentsamskipnaden i Oslo nå bør kaste hansken og utfordre de andre byene med studenter i Norge, og gjøre energikampen til en nasjonal konkurranse, sier Gjærum.

Har skapt gode vaner

Tre av innbyggerne i Sogn studentby ble trukket ut og overrasket på mandag. Thomas Vivestad vant medlemskap i studentidretten,

Pål Tobiassen vant en kinovisning for hundre personer. Hovedpremien - en splitter ny sykkel - var det den kinesiske utvekslingsstudenten Dan Li som vant.

- Jeg syns energikampen har vært et godt initiativ, og SiO har vært flinke til å gi studentene tips og insentiver til å spare energi, sier Li, som er sikker på at hun kommer til å beholde de gode vanene selv om konkurransen er over.

Kan bli årlig

- Vi ønsket å motivere beboerne til en mer miljøvennlig hverdag, og vekke konkurranseinstinktet. Hvert studenthus og studentby har kunnet følge utviklingen på nettsidene våre, sier Jonn Eggerud, sjef for kvalitet, sikkerhet og teknikk i Studentboligene. Han tror energikappløpet vil bli arrangert igjen, og sier at SiO vil se på flere energisparende tiltak i studentbyene.

Energikappløpet har hatt to budskap i perioden; hold 21 grader innendørs, og luft effektivt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse