Engasjert ungdom i Rådhuset

Guro Lystad, Viktoria Fjellbekk og Erlend Drotninghaug er alle engasjerte ungdommer fra Nordre Aker bydel.

I Ungdommens bystyremøte møttes mer enn 70 ungdommer i Rådhuset. - Vi vil fange opp så mange som mulig, forteller Guro Lystad, en av representantene fra Nordre Aker Bydel.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Sentrum:>/b> Lystad og de andre representantene fra bydelene er talskvinner for ungdom i Oslo. Ungdommens bystyremøte arrangeres av Barne- og Ungdomsrådet i samarbeid med Ungdommens Fellesråd. Målet er å styrke ungdommenes ønsker i kommunen, og skape bindeledd mellom ungdommene, bydelen og politikerne. Møtet går over to dager.

Tatt på alvor

– Det som er bra i år er at det virker som om vi blir tatt mer på alvor av politikerne, forteller Lystad.

– Tilbakemeldingene viser at politikerne ser på sakene som blir diskutert, forteller Erlend Drotninghaug, fra Nordre Aker.

I år ble 30 forslag tatt opp. Fem av disse går videre til det egentlige bystyret.

– Jeg håper politikerne også synes de andre vedtakene blir tatt i betraktning, forteller Lystad.

En av sak som tidligere har fått gjennomslag var da det ble bevilget 1,5 millioner til Ungdommens Fellesråd. Pengene ble fordelt til ungdomsrådene.

– Disse blir delt ut etter innbyggertallet, forteller Viktoria Fjellbekk, også fra Nordre Aker.

I dag har de bare 500.000 til rådighet.

– Disse prøver vi nå å få tilbake, nevner Lystad.

Videre til bystyreNoen andre forslag som ble tatt opp var bevaring av markagrensen og bredere tilbud av ungdomshus i hver bydel. De fem sakene som går videre til Bystyret er bedre og billigere kollektivtrafikk, vannautomater og sunn lunsj på skolen, fortsatt gratis P-piller for ungdom mellom 16 og 20 år, informasjon om abort, fritt skolevalg og rabattkort for ungdom på kulturarrangementer i Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse