Engebråten-elevene har tjent 120.000 kroner – lager sportsplass i Tanzania

Leder og nestleder av elevrådet, Helene Lyslo Kristiansen og Marie Fugelsnes Grytten, overrekker pengene til representanter fra IOP. FOTO: Stein Botilsrud

Solidaritetsaksjonen til Engebråten skole har samlet inn 120.000 kroner. Slikt blir det resultater av.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ENGBRÅTEN: Onsdag 7. mars overrakte elevrådet ved Engebråten skole 120.000 kroner fra sin egen Solidaritetsaksjon til Ilua Orphan program i Tanzania.

Med pengene på plass kan skolen i Tanzania nå starte arbeidet med å bygge en sportsplass på skolens uteområde. Forhåpentligvis kan elevene allerede om et halvt år ta i bruk den nye sportsplassen til lek, idrett og moro.

Solidaritetsaksjon

Engebråten skole rapporterer fra pengeoverrekkelsen:

Til å ta imot gaven var både elever og representanter fra Ilua Orphan program (IOP) på besøk hos Engebråten skole. Her fikk de blant annet fikk besøke ulike klasserom og bibliotek.

De fikk også høre om skolens Solidaritetsaksjon, hvor alle elever gir et dagsarbeid i solidaritet med andre ungdommer. Representantene fra IOP fikk blant annet høre at elevene hadde jobbet i ulike butikker, barnehager, solgt bakevarer, og lot seg imponere av ungdommens engasjement.

LES OGSÅ: Noah brukte Solidaritetsaksjonen til å jobbe som journalist i Nordre Aker Budstikke, og fikk blant annet møte byrådslederen

Stolt av elevene

Leder av elevrådet, Helene Lyslo Kristiansen, var stolt av å kunne overrekke gaven til IOP.

– Vi er stolte over innsatsen våre elever har lagt ned i prosjektet, og synes det er fint å kunne hjelpe ungdommer i andre land. For oss er det viktig at pengene går til konkrete prosjekter som kommer elevene til gode, og en idrettsplass er slik sett midt i blinken. Vi gleder oss veldig til å se den ferdige idrettplassen, sier hun.

LES OGSÅ:

Linnea (16) på kvinnedagen: – Krev respekt! Verdien din er ikke målt etter hvor pen du er, hvordan rumpa di ser ut, eller om du har sixpack

Buss for trikk, og omfattende akutt-tiltak i hele trikketraseen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse