Engebråten-jentene og Disen-gutta er skolemestere!

Vant hvert sitt skolemesterskap i fotball.

pokal: Pokal, heder og ære, til venstre kaptein Marie og medspiller Julie. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

- Dette fortjente vi! sa Engebråtens fotballkaptein Marie Sørlien (16), etter finaleseier 4 - 3 over Nordseter-jentene i ungdomsskolemesterskapet i fotball.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2012 kl 10:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

disengutta: Første rad fra venstre; Håvard, Kasper, Ola, Christoffer, Ole, Oskar. Andre rad fra venstre: Sebastian, Magnus, Aksel August, Ulrik, Iver, Edvard og lærer Odd-Helge Widding. Marco og Tobias var ikke tilstede da bildet ble tatt.. FOTO: FOTO: Disen Skole

Se bildet større

1_INNGANG: Engebråtenjentene: fra venstre bak: Julie, Emma, Julie, Andrea, Marie, Guro, Thea, Hanne, Elin og Frøy
Foran fra venstre: Andrine, Thea, Kristine, Karen, Pernille og Tiril. FOTO: FOTO: Ketil Sørlien

NORDRE AKER: - Og særlig herlig å vinne etter ta vi ble slått ut i straffekonkurransen i finalen i fjor. Men det ble en veldig tøff og jevn kamp, vi kjenner jo flere av spillerne fra før, og vet at laget er bra. Jeg tror også vi vant fordi vi hadde så utrolig lyst til å vinne! sier Marie.

- Første omgang var litt rotete, men vi tok oss veldig opp i andre omgang. Jeg er veldig stolt av hele laget som alle gjorde en kjempeinnsats, det fungerte offensivt og defensivt! Og veldig gøy å få med seg dette før flere på laget skal over på videregående fra høsten av, sier Marie, som ellers spiller for Vif.

Og finalen på Dælenga ble spennende. Nordseter tok tidlig ledelsen 1-0, men så utlignet Kjelsås med langskudd (Marie). Så fikk Engebråten straffe og 2 - 1 til Engebråten (Guro). Men like før pause klarte Nordseter igjen å putte ballen i mål: 2 - 2.

I andre omgang nok en fulltreffer fra Engebråten (Guro/Tiril), men igjen klarte Nordseter å utligne ikke lenge etter. Det ble noen spennende sisteminutter, men like før slutt fikk Engebråten trillet ballen i mål (Tiril)

- Gror godt i jentefotballen

Og lærer og lagleder Ørjan Valla er ikke mindre stolt.

- Det er bare så kjempebra! Så klart vi ønsket å revansjere oss fra i fjor, og vi har også spilt mye bedre i kampene frem mot finalen dette skoleåret, sammenlignet med forrige. Men vi møtte god finalemotstand, og kampen ble tøff. Men tydelig at jentefotballen gror godt i Nordre Aker, ikke noe problem å fylle opp jentelaget på Engebråten. Dette lover bra for neste skoleår også, sier Ørjan.

Engebråten-jentene spiller ellers for lag som Kjelsås, Lyn, og Skeid.

Disen-gutta vant også

Og Disen barneskole vant også sin finale i gutteklassen - mot Munkerud. Lærer og lagleder Odd-Helge Widding er imponert over alle de lokale fotballtalentene fra klubbene Kjelsås og Skeid.

- Vi er fantastisk stolte av denne gjengen, og ikke minst av samholdet, positiviteten og den gode tonen som har vært innad i laget helt siden første kamp i høst. Finalen mot Munkerud ble veldig tøff og spennende, Munkerud ledet 1 - 0 helt til siste minutt. Så fikk Disen frispark, og det klinte Ulrik rett i mål. Da ble det ekstraomganger - første målet vinner. Det satt Oskar inn, og det ble selvsagt stor jubel blant gutta. Igjen - imponerende mange talenter fra klubbene i nærmiljøet, forteller Widding fra kampen.

Øvrige resultater:

Gutter ungdomsskole: Holmlia vant 2 - 1 over Nordseter (sudden death). Jenter barneskole: Høyenhall vant 4 - 3 over Vahl.

Det er Oslo Fotballkrets som er arrangør av skolemesterskapene for barne- og ungdomsskolene i Oslo.

- Skolekomiteen vil gjerne takke alle skoler og lagledere for flott innsats - mer eller mindre alle kamper ble spilt innen fristene som var satt opp, og kampene har blitt avviklet og gjennomført i god sportsånd, sier Grethe Engebretsen i skolekomiteen, Oslo Fotballkrets.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse