Annonse: Amfi Ullevaal

Enkle grep du kan ta for å hindre rynker. Se hudekspertens tips!

Irina Bachu er hudpleier og apotektekniker på AMFI Ullevaal. Hun har rådene for hvordan unngå rynker, og få glød i vinterhuden.

Ja, det finnes grep du kan ta for å forebygge rynker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2018 kl 16:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta: Apotek 1 Ullevaal

Apotekets åpningstider: Mandag-fredag kl. 9-19, lørdag kl. 9-18.

Her finner du fem farmasøyter med enten 5-årig universitetsutdannelse i farmasi (provisorfarmasøyt) eller 3-årig utdanning fra høyskole (reseptarfarmasøyt).

– Vi jobber sammen for å hjelpe alle kunder. Dagens apotek er veldig internasjonale og vi kan til sammen mer enn ti språk flytende! sier Stine.

Det mest aktuelle de siste dagene har vært lindrende råd mot forkjølelse, kuldekremer, brodder, gnagsårplaster og antibac.

Husk: Apotek 1s kundeklubb-avtalen som gir 40 prosent avslag.

AMFI ULLEVAAL: Når du blir eldre, dannes ikke nye hudceller like raskt og det ytre laget blir tynnere. Konsekvensen er at huden din blir dårligere til å holde på fuktigheten enn tidligere, som gjør at den blir både slappere og grovere.

Det finnes likevel håp og hjelp, lover Irina Bachu, hudpleier og apotektekniker på AMFI Ullevaal.

– Det er mange som sliter med tørr hud. Vi har derfor produkter i forskjellige serier, som kan hjelpe deg. Det gjelder ansikt og kropp, og for barn og voksne, sier Irina, som ikke legger skjul på at det i utgangspunktet er vanskelig å unngå å få gusten hud om vinteren.

Også for menn

For den vil jo som regel dukke opp uansett hva vi gjør. Hudekspertens beste tips er å ta i bruk produkter som skjuler – eller forhindrer – aldring.

– Det kan du gjøre ved å fremheve glød, særlig aktuelt om vinteren når huden kan bli grå. Disse produktene blir mer og mer populære, spesielt blant kvinner i alderen 35 pluss.

– Er dette noe du også vil anbefale menn?

– Det er noen som bruker disse produktene, men ikke så mange. Det er derimot noe jeg anbefaler, ettersom mange menn har en stressende jobb. Å jobbe med PC og bli utsatt for stråling kan gjøre at du ødelegger huden din, sier hudeksperten som har vært ansatt som apotektekniker i mer enn 17 år, og som i fjor tok tilleggsutdanning innen hudpleie.

Hun understreker at gener og stress forklarer mye av aldringsprosessen, men at miljøforandringer og temperaturforskjeller har størst påvirkning på huden.

Vil leve opp til ambisjonene

De ansatte ved Apotek 1 på AMFI Ullevaal gjør i hvert fall sitt for å gjøre hverdagen bedre for mennesker som besøker apoteket.

Se bildet større

Zamina (student), Mina (farmasøyt), Silje Marie (apotektekniker), Ismo (farmasøyt), Fariba (farmasøyt) og Irina (hudpleier).

– Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til slagordet «Vår kunnskap - din trygghet” i møte med alle som kommer innenfor døren hos oss, sier daglig leder ved Apotek 1 Ullevaal, Stine Jomaas.

Den relativt ferske sjefen ved apoteket forteller at hun og kollegene ønsker å skape bedre helse og økt velvære gjennom rådgivning og oppfølging.

– Vi har respekt for at våre kunder er mennesker i alle aldre og livssituasjoner, fra den friskeste friske til den svært syke. Vi gjør vårt beste for å møte kunden der kunden er, innenfor de rammene vi har, sier Stine.

LES OGSÅ: Fem tips til hvordan du kan «booste» fettforbrenningen

Lett tilgjengelig

Apotek 1 Ullevaal stadion ligger praktisk til ved inngangen til handlegaten på Amfi Ullevaal Stadion, nesten midt mellom Ullevaal sykehus og Rikshospitalet.

– De som har vært et av disse stedene kan enkelt komme innom oss, få varene de trenger og eventuelt videre råd fra oss. Vi har lyse og trivelige lokaler og gode parkeringsmuligheter, sier Stine.

Den daglige lederen er spesielt stolt over ekspertisen hun har på Apotek 1-laget – og utdyper godene de besøkende kan ha av å ta turen til Ullevaal.

– Med en hudpleier i full stilling kan vi tilby kvalifiserte, gode råd om pleie av hud. Irina kan sette opp et hudpleieprogram for deg, og vi fører noen av de samme produktene som hudpleiesalonger, sier Stine, som også poengterer hvor viktig det er å gi huden oppmerksomhet, spesielt med tanke på de kjølige månedene.

– Vi har mange gode produkter for hypersensitiv hud av ulike typer. Vinterhuden blir gjerne tørr og trenger tilført fuktighet. I kulda vil en god kuldekrem beskytte! Skal du ut å reise i vinter, har vi gode råd og produkter for vinterfjellet, stranda, byen, flyreisen og fjerne strøk, sier Stine.

Dette anbefales av hudeksperten:

Til venstre: Produkt som forebygger aldring: Renseprodukt som passer sensitiv hud (529,-)

Midten: Nattkrem for sensitiv og aldrende hud (699,-)

Høyre: Fuktighetskrem som passer for alle når du er ute i fuktighet. (1179,-)

Til venstre: Populær serie og mild såpe for barn og voksne som har atopisk eksem (226,-) (kronisk, tilbakevendende hudbetennelse journ.anm)

Til høyre: Fuktighetskrem (365,-)

Les mer på Apotek 1 sine nettsider!

Se AMFI Ullevaals nettsider her!