ANNONSE
Annonse

Er boligmarkedet i ferd med å snu?

Nå går boligprisene ned, også i bydelen Sagene og Nordre Aker. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/SAGENE AVIS

– Ja, vi er inne i en korreksjonsfase nå, sier administrerende direktør Leif Laugen i Krogsveen, og at vi må helt tilbake til høsten 2015, for å finne en prisnedgang som i det hele tatt er i nærheten av det som skjedde nå i juni.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2017 kl 15:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: E-24 forteller om en total prisnedgangen i juni 0,7 prosent for boliger i Norge.

– Boligmarkedet har de siste månedene vært gjennom et tydelig taktskift, der prisene på landsbasis preges av prisfallet i hovedstaden. Det er grunn til å forvente en svakere pristrend i boligmarkedet også i månedene som kommer, men også i år vil det være store regionale forskjeller, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding til E-24.

Oslo

Det går frem av samme sak at det er Oslo som har den svakeste prisutviklingen, med en nedgang på 3.1 prosent.

Nordre Aker

Eiendomsmegler Krogsveen kan fortelle lokalavises lesere at for Nordre Aker har prisene sunket med 2.7 prosent, det handler om gjennomsnittspris for alle typer boliger. Og samme gjennomsnittspris kvadratmeterpris er nå 80.500 kroner per kvadratmeter.

Tallene er hentet fra eiendomnorge.no.

Sagene

For Bydel Sagene er samme gjennomsnitt prisnedgang for alle typer boliger på hele 3.3 prosent for juni. Kvadratmeterprisen er like oppunder 82.000 kroner.

To år siden

Krogsveen kan videre opplyse at man må helt tilbake til høsten 2015, for å finne noe som nærmer seg like høy prisnedgang som i juni 2017.

– Bydel Sagene gikk ned med 0,9 prosent både i september og oktober 2015. Nordre aker gikk ned med 0,2 prosent i september og 1 prosent i oktober, forteller administrerende direktør i Eiendomsmegler Krogsveen, Leif J. Laugen.

Er boligmarkedet iferd med å snu?

– Ja, vi er inne i en korreksjonsfase nå. Det har jo gått både bratt og fort oppover , mer enn 30 prosent opp på 16 måneder i Oslo, og myndighetene har jo ønsket lavere vekst fordi de er bekymret for gjeldsnivået, sier Laugen videre.

– En kraftig innstramming i lånereglene fra 1. januar merkes nå ved lavere etterspørsel etter boliger og flere som ønsker å selge, legger han til.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse