Er Christel (40) en av Norges største ildsjeler?

Årets navn i Nordre Aker - sjekk den dugnadslisten!

 

Pølsekoker, vaffelsteker, styreverv i korps og idrett, leder årlige bruktsalg til inntekt for fattige og årlige innsamlingsaksjoner til utlandet. Julegaveinnsamlinger til fattige og i frivillighetsorganisasjonen «Sammen for Oslo».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2014 kl 13:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: - Gratulerer da!

- Ja, nå har jeg også blitt 40!

- Nei, som vinner av «Årets navn» i Nordre Aker, med flest stemmer!

- Hva? Jeg? Guri, nå fikk jeg helt hjertebank!

Slik startet samtalen med tobarnsmamma Christel Stub mandag kveld, på tribunen i Kjelsåshallen.

For ikke var Christel i nærheten av å tenke at hun var den som hadde fått flest stemmer av de nominerte i «Årets navn» 2013, i Nordre Aker.

- Jeg føler ikke at jeg gjør «så mye ekstra». Jeg synes bare det er utrolig moro og givende å bidra. Jeg liker det, og det gir meg så mye energi og glede tilbake, sier Christel Stub (40), utvandret fra Odda for en del år siden, nå godt forankret på Grefsen.

Les også: Mammaer med trøkk

Idrett, bruktsalg og korps

Selv om Christel selv ikke føler at hun gjør så mye ekstra, så kan vel bare en liten del av alt det Christel bidrar med som frivillig, gi andre hverdagsslitne foreldre en smule dårlig samvittighet. Bare les:

Flyttet til Oslo i 1997 og meldte seg raskt som frivillig pølsekoker og vaffelsteker i nærmiljøet, kasserer og senere arrangementsansvarlig i Kjelsås Fotball. Og det til og med uten at hun selv hadde barn i fotballen (!).

To ganger i året arrangerer Christel Barnas Bruktsalg på Kjelsås Folkets Hus. Alt overskudd av leker og klær blir sendt videre til barnehjem og fattige familier i østeuropeiske land.

I tillegg diverse styreverv, i Siv Gym siden 2008, representant i Idrettens Samarbeidsutvalg og arrangementsansvarlig i Grefsen skolekorps.

Innsamlingsaksjoner og "Sammen for Oslo"

Og som om ikke dette er nok, arrangerer Christel i tillegg - og i samarbeid med sin arbeidsplass MøllerGruppen på Frysja - en årlig innsamlingsaksjon. Fullstappede trailere kjører med innsamlede klær, sykler, leker og julegaver til trengende. I fjor til Latvia.

I tillegg arrangerer Christel hvert år julegaveinnsamling i sin eldste sønns klasse. Hun er også engasjert i den frivillige organisasjonen Sammen for Oslo/Akershus, som samler inn klær, utstyr og mat til økonomisk vanskeligstilte familier.

Forresten synger Christel i kor også.

Stresser ikke

- Da kommer det alle lurer på: Hvordan har du tid til alt dette, i tillegg til barn, mann og jobb?

- He, he, det er det som er greia. Jeg føler ikke at jeg har det travelt, eller stresser for å få tid til «alt dette» heller. I starten var det faktisk en veldig fin måte å komme inn i nærmiljøet på. Og vi spiser middag hjemme hos oss også klokken 17.00, ler Christel.

- Men når det er sagt, jeg er nok ikke en av sofasliterne, eller av de som sitter i timesvis på kafé og tjatrer.

- Jeg liker å holde på med ting, og som nevnt så får jeg masse energi og overskudd av å hjelpe andre. Men klart at mange av frivillighetsarrangementene ikke hadde blitt noe av, hvis ikke mange andre hadde stilt opp også, sier Christel.

Blir hun utnyttet?

Men du er jo sikkert en lett person å spørre også da - blir du utnyttet?

- He, he. Nei, det føler jeg ikke. Det er helt naturlig å bidra. Hjemme i Odda lærte vi at skal man få ting til å skje, så får man bidra selv. Ikke sitte og vente på at andre skal dra i gang.

- Det prøver jeg også å lære mine to sønner Jan Christoffer (8) og Tobias (11). De er ofte med på de forskjellige frivillighetsarrangementene, sier Christel.

- Men du må få med at hadde det ikke vært for at mannen min, Jan Arthur, støtter meg 100 prosent, så hadde det blitt vanskelig å drive med så mye frivillighet. Blant annet er garasjen vår stort sett alltid full av innsamlede klær og andre ting som jeg skal gi videre, så Jan-Arthur får veldig sjelden muligheten å parkere i garasjen, ler Christel.

Ball med 150 gjester

Så er tiden inne til å snakke om bursdag, Christels 40-årsdag, og også 50-årsdagen til mannen. Neste lørdag blir det ball.

- Vi har invitert 150 gjester til Kanonhallen på Hasle. Jeg kan egentlig ikke si så mye om det, det vil bli overraskelser, smiler Christel.

Det som kanskje ikke er så overraskende, er at jubilantene ikke ønsker gaver til seg selv. Derimot donasjoner til utvalgte gode formål.

Storo-penger til godt formål

Vinneren av Årets Navn mottar 7.000 kroner fra sponsor Storo Storsenter, som skal gis videre til et godt, lokalt formål.

- Hvilket gode formål skal nyte godt av de 7000 kronene som er «premien» for å vinne årets navn i Nordre Aker?

- Den må jeg tenke litt på, det nok å velge i! Det mest naturlige for meg er å gi det til veldedighet.

Det nærmest bobler i entusiasme og energi i Kjelsåshallen denne mandagskvelden  - aller mest på tribunen.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse