Er det ingenting å finne på her?

Brekkehagen er en av holdeplassene som ikke har noen oppføringer på 4000holdeplasser.no. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Kollektivreisende har samlet aktivitetsforslag til mange av holdeplassene i Oslo og Akershus på 4000holdeplasser.no. Ruter vil ha flere forslag, og frister med gratis reiser i hele Oslo og Akershus i 30 dager.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.09.2015 kl 17:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: «Vet du om en ukjent perle eller har du lyst til å vise frem noe av det aller beste å gjøre der du bor? Vi er ute etter gode tips med fine bilder til ting man kan finne på uten bil» skriver Ruter på 4000holdeplasser.no.

Se bildet større

Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter. FOTO: RUTER AS

Mange aktivitetsforlag har kommet inn på nett siden Ruter lanserte tjenesten i fjor. Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt satsningen, og fortalt om lokale holdeplass-tips.

Vinn en 30-dagersbillett

Flest tips har kommet inn i Oslo sentrum, og Ruter arrangerer derfor en konkurranse fra 1. til 13. september, der premien er gratis 30-dagersbilletter.

– Tips som blir lagt inn er med i trekningen av en 30-dagersbillett som gjelder for alle Ruters transportmidler i Oslo og Akershus, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Tipsene som er med i konkurransen, er de som er lagt inn denne uken, eller i uken som gikk. Ruter trekker ut en vinner blant tipsene for hver kommune i Akershus og hver bydel i Oslo.

LES OGSÅ: Kriminell bande pågreppet etter flere boliginnbrudd

Mangler flere stopp i Nordre Aker

I Nordre Aker har folk vært flinke til å komme med aktivitetsforsalg til veldig mange holdeplasser, men noen mangler fortsatt.

Se bildet større

De røde nålene viser holdeplasser med aktivitetsforslag på 4000holdeplasser.no, de grå er holdeplasser som er «tomme» i databasen. FOTO: SKERMDUMP 4000HOLDEPLASSER.NO

– Som Kringsjå (nattbuss-stoppet), Brekkehagen, Brekke, Rønningen, Sogn, Domus Athletica og Gaustadaleen. Det er stort rom for mer enn ett tips per holdeplass, så har dere en lokal perle dere gjerne vil dele med andre er det bare å legge inn tips om det, sier Dahl Johansen.

4000holdeplasser.no er opprettet av Ruter for å inspirere folk til å la bilen stå hjemme og reise kollektivt, også i fritiden. Målet er å vise fram alle de fine tingene man kan gjøre i nærheten av de rundt 4000 holdeplassene vi har i Oslo og Akershus. Til nå er det lagt inn 1420 tips om alt fra rådyrsafari, steder å finne rumpetroll, utsiktspunkter, lokale severdigheter og hyggelige steder å nyte en kopp kaffe på tur.

– Er det ting du er stolt av og vil vise fram nær en holdeplass i ditt nærområde håper vi du vil dele disse med andre ved å legge inn tips på 4000holdeplasser.no, oppfordrer Dahl Johansen.

LES OGSÅ: «Alle» er enige om ny snuplass for 55-bussen, men Ruter sier nei. Se hva de svarer

Ny Ruter-app

Mandag lanserte dessuten Ruter en helt ny versjon av RuterReise-appen for iPhone.

– Den nye appen har nytt design, forbedret brukervennlighet og en rekke nye funksjoner. Den gjør det enda enklere å reise kollektivt, sier Merete Hernæs, leder for markedskommunikasjon i Ruter.

I den nye appen kan du blant annet se reiseruten i kartet, lagre favorittinnstillinger og skreddersy søket ved å velge transportmiddel og ønsket byttetid.

Med cirka 600.000 brukere og 80.000 daglige søk er RuterReise et viktig verktøy i hverdagen for mange. Den gamle RuterReise-appen vil etter hvert slutte å fungere. Overgangen til ny app er ikke mulig å gjøre med en oppdatering, fordi appen er utviklet av en ny leverandør. Den må derfor lastes ned på nytt.

Endringen gjelder reisende med iPhone. Brukere med Android- og Windows-telefoner har hatt tilgang på den nye og forbedrede funksjonaliteten i et års tid. Er du usikker på om du har den siste versjonen av appen, kan du sjekke det i din app-butikk, melder Ruter.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse